promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Saját Disney+ sorozatot követelnek a legutáltabb Star Wars-karakternek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tavaly óta Magyarországon is egyre népszerűbb a Disney saját streaming szolgáltatása, a Disney+. Szerencsére egyre több magyarra szinkronizált tartalom érhető el a platformon. Többek között itt találhatjuk meg az összes valaha megjelent Star Wars mozifilmet és sorozatot. Ezzel kapcsolatan értekezett a minap az Entertaiment Weekely egyik szerzője is.  

Az EW egyik munkatársa, Emlyn Travis arról értekezett, hogy mennyire fellendülőben van a Disney+-ra készített Star Wars-sorozatok mennyisége. És valóban. A közkedvelt Mandalóriból már a harmadik évad fog érkezni márciusban. Korábban pedig még olyan élőszereplős szériákat tekinthettünk meg, mint az Obi-Wan, vagy a hírhedt fejvadász megtéréséről szóló Boba Fett. Sőt, további sorozatok debütálása várható már idén is a platformra. Az animált szériákról nem beszélve. Jelenleg is fut a renegát, speciális klónosztagról szóló Bad Batch (Rossz osztag) második szezonja. 

Travis-nek egyelőre mégis hiányérzete van. A szerzőnő szerint ugyanis érdemes lenne megfontolni egy Jar Jar Binks-re épített darabot. Ennek alátámasztása az, hogy a roppant nagy gyűlölehullám ellenére igenis megérdemelné a karakter a története kibontását, vagy akár sorsának lezárását. Mint ismert, az 1999-es Baljós árnyak egyik legfontosabb és legérdekesebb karaktere volt Jar Jar. Sőt, tulajdonképpen a hőssé váló kétballábas gungan jelenléte lökte előre a sztorit. Neki volt köszönhető, hogy Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) és társai haladtak előre a drámai végkifejlet felé. 

Azonban az utálkozás rányomta a bélyegét az Ahmed Best által játszott szerepre. George Lucas és emberei belátták, hogy Jar Jar erőltetése felesleges, ha nem megfelelő a forgatókönyv, így szépen lassan elengedték a hebehurgya gungan kezét. A 2002-es Klónok támadásában és a 2005-ös Sithek bosszújában már csak egy-egy jelenete volt. Sőt, utóbbiban már meg sem szólalhatott Binks. 

[[jar3]]

Jar Jar számára egyfajta feltámadást az animációs Clone Wars jelentett, ahol több alkalommal is kapott olyan epizódokat, melyekben központi szerep jutott számára. Sőt, a későbbi folytatásfilmek megjelenése környékén lyan vadtalálgatások is szárnyrakaptak, hogy minden rossz történés mögött az ő sátáni ármánykodása áll. Szerencsére mindez csak pletyka maradt, és az ötlet egy jó mély fiókban enyészik. 

Mindennek ellenére érdekes ötlet, hogy Jar Jar kapjon egy felmagasztalónak is tűnő lezárást a jövőben, egy akár könnyedebb hangvételű streaming szériával.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás