promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes adás ment egész nap az egyik magyar tévécsatornán, aki látta, sosem felejti

Döbbenetes adás ment egész nap az egyik magyar tévécsatornán, aki látta, sosem felejti

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ritka, történeti adásmenet volt a Viasat Film-en.

Magyarországon is az egyik legérdekesebb és izgalmasabb időjóslás szemponjából az, amikor a medvék előjönnek, és ahogy cselekszenek adott pillanatban, abból bizony levonjuk azt, hogy vajon még hosszú ideig eltalt-e a tél, vagy hamarosan megérkezik már a tavasz. Ez a nap pedig február 3-ra esett, és bizony a medvék előbújtak, így pedig érkezhet a tavasz, a télnek pedig meg vannak számlálva a napjai. Elvileg igen, a hagyomány erről beszél.

Ám nem mindenhol medvékkel néznek bele az időjárásba, néhol bizony a momoták azok, akik jövendölnek, és erről bizony van egy nagyon híres film is, méghozzá a szenzációs Bill Murray főszereplésével. A mormota-nap amúgy február 2., és egy ősi hitre vezethető vissza, amely nagyon hasonlít a mi medvés szokásunkhoz. A napot Észak-Amerikában tartják, így az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában.

És hogy ebből a nagy marmota-napból mi látszódott Magyarországon? 

Egy óriási kuriózum, ugyanis a Viasat Film-en nemhogy egyszer adták le az előbb már említett filmet, hanem egymás után tízszer, szóval egész nap ez ment, egész nap a a magyarul Idétlen időkig címre keresztelt alkotást láthatták azok, akik a csatornára kapcsoltak. Amúgy most volt 30 éves a film, és ez egy nagyon szép főhajtás volt a népsezrű alkotás előtt.

Emlékeztek még az ikonikus jelentekre?

(via Media1)

Borítókép:  Profimedia - illusztráció

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás