promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes adás ment egész nap az egyik magyar tévécsatornán, aki látta, sosem felejti
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ritka, történeti adásmenet volt a Viasat Film-en.

Magyarországon is az egyik legérdekesebb és izgalmasabb időjóslás szemponjából az, amikor a medvék előjönnek, és ahogy cselekszenek adott pillanatban, abból bizony levonjuk azt, hogy vajon még hosszú ideig eltalt-e a tél, vagy hamarosan megérkezik már a tavasz. Ez a nap pedig február 3-ra esett, és bizony a medvék előbújtak, így pedig érkezhet a tavasz, a télnek pedig meg vannak számlálva a napjai. Elvileg igen, a hagyomány erről beszél.

Ám nem mindenhol medvékkel néznek bele az időjárásba, néhol bizony a momoták azok, akik jövendölnek, és erről bizony van egy nagyon híres film is, méghozzá a szenzációs Bill Murray főszereplésével. A mormota-nap amúgy február 2., és egy ősi hitre vezethető vissza, amely nagyon hasonlít a mi medvés szokásunkhoz. A napot Észak-Amerikában tartják, így az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában.

És hogy ebből a nagy marmota-napból mi látszódott Magyarországon? 

Egy óriási kuriózum, ugyanis a Viasat Film-en nemhogy egyszer adták le az előbb már említett filmet, hanem egymás után tízszer, szóval egész nap ez ment, egész nap a a magyarul Idétlen időkig címre keresztelt alkotást láthatták azok, akik a csatornára kapcsoltak. Amúgy most volt 30 éves a film, és ez egy nagyon szép főhajtás volt a népsezrű alkotás előtt.

Emlékeztek még az ikonikus jelentekre?

(via Media1)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás