promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs jó bőrben Klein nyomozó, Derrick hűséges társát megviselte az öregség és betegség
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fritz Wepper már betöltötte a 81-et.

Szomorú érzés elmúlni látni fiatal korunk meghatározó alakjait. Közéjük tartoznak azok a színészek is, akik egy-egy sorozat szereplőjeként költöztek be rendszeresen az otthonunkba, stabil pontot teremtve a rohanó hétköznapok zűrzavarában.

Magyarországon is nagy sikerrel futott a Derrick című német (akkor még nyugatnémet) krimisorozat, amelynek címszereplője, a táskás szemű Stephan Derricket alakító Horst Tappert már 2008 óta nincs köztünk.

Rossz hírek érkeztek mostanában a filmbeli társát, Harry Klein nyomozót játszó Fritz Wepperről is, aki augusztusban már a 81. születésnapját ünnepelte. 1974 és 1998 között 281 epizódban szerepelt az ikonikus sorozatban, aztán még több – általában habkönnyű – filmben láthattuk, néha még korosodó hősszerelmesként is, aki fiatal lányoknak csapta a szelet.

A valós életben 1979-ben nősült meg, és a lánya, Sophie szintén a színészi pályát választotta, sőt a Mord in bester Gesellschaft (Gyilkosság jó társaságban) című német krimisorozatban együtt is szerepeltek 2007 és 2017 között. Az immár 41 éves Sophie igencsak mutatós nővé vált, itt például egy Porsche mellett feszít:

A még az idősebb éveiben is sármos Wepper 68 évesen döntött a válás mellett, hogy a nála 33 esztendővel fiatalabb Susanne Kellermann oldalán találja meg a boldogságot, aki 2012-ben szintén egy kislányt szült neki. A színész aztán visszatért első nejéhez, ő azonban 2019-ben elhunyt. A következő évben Wepper feleségül vette Susannét.

A Liza Minnellit is közeli barátjának tudó német színész az utóbbi években sokat betegeskedik, nemrég 15 hónapon keresztül küzdött áttétes bőrrákkal, hosszú ideig feküdt kórházban, de júniusban végre hazatérhetett. Októberben egy müncheni rendezvényen tűnt fel, ahol díjat kapott, és ekkor már látszott rajta, hogy nagyon megviselte a betegség.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás