promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lepukkant vén fószer lett a 73 éves MacGyver, nem áll neki jól az öregség
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Richard Dean Anderson jó ideje nincs már a rivaldafényben.

A magyarok egyik kedvenc sorozatának számító MacGyver nem igazán különbözött a nyolcvanas évekbeli krimiktől és akciófilmes szériáktól, legfeljebb abban, hogy a főhős itt kevésbé az izmaira és fegyvereire, sokkal inkább az eszére támaszkodva vágta ki magát szorult helyzetéből, és oldotta meg az ügyeket.

Az 1985 és 1992 készült ikonikus sorozat részben persze áldás volt a főszereplőt alakító Richard Dean Anderson számára, másrészt viszont egész életében képtelen volt kitörni a karakter jelentette kalitkából. Annak ellenére, hogy az újabb generációk kedvencévé is vált a Csillagkapu című sorozatban, amelyben 1997 és 2005 között játszott.

A napokban már a 73. születésnapját ünnepelt sztár kicsit el lett feledve mára, vagy legfeljebb mémek formájában kerül említésre. Emlékezetes volt például, amikor a közelmúltban tanácstalanul álldogált a lerobbant autója mellett, szerelőre várva – hiába, a való életben ő képtelen egy doboz gyufából tankot készíteni, mint egy igazi MacGyver.

„Izgalmasnak tűnt egy olyan tévés hős, aki irtózik a fegyverektől”

– fedte fel Anderson, hogy miért vállalta el MacGyver szerepét. A sorozatból összesen 139 epizód készült, aztán 1994-ben két filmmel bővült a paletta, de végül a színész beleunt az egészbe, mert – mint mondta – a 7 év során szinte minden képkockán ott szerepelt, a magánéletére pedig nem jutott ideje.

A magát a téli sportok szerelmesének tartó sztár sajnos keveset hódolhat nagy szenvedélyeinek, a jéghokinak és a síelésnek, mert a MacGyver forgatása alatt többször komolyan megsérült, a térde teljesen tropára is ment. Egy lánya született (Wylie most 25 éves), Anderson pedig igazi nagypapa külsőt vett fel, és talán az ősz haj meg a kerekebb arc nem is áll neki olyan jól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás