promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengeteg ember bukott ki az HBO új sikersorozata miatt - most épp ez okozza a heves vitát
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A The Last of Us egyre biztosabban épít TV-történelmet, és az HBO olyan nagyszerű és emlékezetes sorozatai közé léphet be, mint a Maffiózók vagy a Trónok harca.A poszt-apokaliptikus világban játszó sorozat nagyjából két évtizedet próbál meg feldolgozni részről részre, és most olyat mutatott, mint eddig nem sok széria. 

Egyöntetű örömmel fogadta mind a videójátékos-társadalom, mind a sorozatfogyasztó-kultúra a The Last of Us első két epizódját. A két részt megélő konzoljáték-franchise hosszú évek előkészülete után robbant be végre az HBO streaming platformján, az HBO Maxen. A leegyszerűsítve zombisorozatként titulált alkotás komoly karakterdrámát mutat be, és hűen tükrözi  az alapmű sztoriját. Nézettsége csak fejlődött a debütálás óta, erről már az elmúlt héten is külön cikkben számoltunk be. 

SPOILEREK következnek, csak az olvasson tovább, akit nem zavarnak a cselekmény részletei!

A második rész végén Joel társa és szeretője megfertőződik, így élete utolsó pillanataiban magával rántja a halálba a gombafertőzés által megzavarodott egykori emberilényeket. Természetesen az új epizód elején egy traumatizált Joellel (Pedro Pascal) találkozhatunk, aki próbál koncentrálni a küldetésre. Azaz minél tovább kísérni útján a gombának ellenálló Ellie-t. A múltba tekintve fokozatosan ismerjük meg a felzúdulást keltő Bill és Frank történetszálát, akikhez a jelenben igyekszik eljutni hőspárosunk. 

Bill és Frank pár évvel a fertőzés elterjedése után találkozik egymással. A fegyvermániás, szélsőjobbos Bill befogadja Franket, akivel szinte azonnal egy hullámhosszra kerülnek. A két férfi megnyílik egymásnak, és a zárkózott Bill végre megtalálja az igaz szerelmet életében először. Frank pedig bevezeti új társát a testiség és a szellemiség új szintjére. Ugyan valóban kissé furcsán hat két szakállas-szőrös és izzadt férfi szerelme, mégis gyakran megmosolyogva élhetjük meg együtt töltött éveinek fontos állomásait. Ugyanis áldozatos és mély kapcsolatuk teljesen független példamutatás attól, hogy két homoszexuális férfi párkapcsolatát tapasztalhatjuk meg.

Megosztó a harmadik rész, és nem feltétlenül lett volna szükséges egy meleg pár be-, majd gyors kivezetése a történetből. Ám a végül öngyilkosságba menekülő Bill és Frank fontos üzenetet hagy régi ismerősüknek, Joelnek. A kalandor ugyanis ráébred, hogy saját magának is szüksége van arra, hogy valakiért felelősséget vállaljon. Főleg így, hogy Tess távozott az élők sorából. 

A következő epizód magyar feliratos előzetese már megtekinthető:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás