promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus dolgot találtak Ausztrália közepén a sivatagban, lesokkolsz a látványtól
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még keresik, hogy kik lehetnek a készítők.

A Nazca-fennsíkon talált gigantikus rajzok után szinte már semmin nem lepődünk meg, ha éppen a semmiből feltűnik valami óriási rajz egy sivatagban, akkor is azt gondoljuk, hogy ilyen bizony megtörténhet. Ennek ellenére már évtizedek óta tartja lázban a világot, de legfőképp Ausztráliát a kontinens egyik legnagyobb megoldatlan rejtélye, a Marree-i ember névre keresztelt gigantikus rajz, amely az égből nézve valami elképesztő látvány.

Először 1998-ban fényképeszte le egy pilóta, majd hamar óriási turistaattrakció lett, az évek múlásával azonban folyamatosan kifakult, és később már alig lehetett látni. A környék lakosai végül összefogtak, hogy megmentsék az enyészettől az alkotást, amelyet nagyon sokan kerestek fel évente.

Hogy ki készítette, és mikor ezt az alkotást?

Nos, az alakzat csak pár évtizede látható, így kizárható, hogy több ezer éves műalkotásról lenne szó. Korábban már akadt egy komoly felajánlás, egy vállalkozó több mint 1 millió forintot ajánlott fel annak, aki megfejti a rejtélyt. Ám ennek sem lett eredménye.

Feltételezések szerint egy pár főből álló művészi társaság készíthette egy nagyobb művész vezetésével, akik akár hónapokat is eltölthettek a rajzok készítésével. De persze semmi nem biztos, a nagy rejtély pedig egyelőre nem derült ki, pedig korábban több művész neve is szóba jött, mint fő alkotó.

Így néz ki a rajz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás