promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 69 évesen a Nincs kettő négy nélkül szőke nimfája, aki Bud Spencer és Terence Hill életére tört
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

69 éves a gyönyörű Donna Olympia, aki Madárijesztőként meg akarta ölni a Coimbra-kuzinokat.

1984-ben, azaz csaknem 40 éve mutatták be Olaszországban a Nincs kettő négy nélkül című filmet, amiben Bud Spencer és Terence Hill kettős szerepet játszottak, hiszen saját hasonmásaikat is ők formálták meg. Annak idején szerettek volna egy olyan Piedone-filmet készíteni Bud Spencerrel, ami Rio de Janeiróban játszódott volna, de miután a Piedone Egypitomban nem hozta meg a várt sikert, letettek a projektről.

Helyette egy közös film készült a legendás pofonosztókkal, ami a mai napig a magyar rajongók egyik nagy kedvence, és amit gyakran játszanak az RTL Magyarország csatornáin.

A filmet ugyanaz az E.B. Clucher rendezte, aki többek között Az ördög jobb és bal keze-filmeket, a Bűnvadászokat, és a Nyomás utána!-t is készítette. A Nincs kettő négy nélkül-t 1986. április 17-én mutatták be a magyar mozikban, majd 2017.március 2-án a felújított változatát is.

Kevesen tudják, hogy hogy is vették fel azokat a jeleneteket, amikben egyszerre látszik Bud Spencer és Terence Hill mindegyik karaktere. Ezt úgynevezett montázzsal készítették el, vagyis két külön leforgatott felvételt vágtak egybe. Persze voltak olyan esetek, amikor dublőrök helyettesítették a színészeket, de ezt a megoldást csak akkor tudták kivitelezni, ha bizonyos snitteken háttal álltak a karakterek. Ezt úgy kell a gyakorlatban elképzelni, hogy ha például volt egy jelenet, amiben háttal láthattuk mondjuk a Coimbra-kuzinokat, és előttük állt Elliot és Greg, akkor azokon a felvételeken dublőrök voltak a hasonmások.

A film hatalmas siker lett nemcsak Olaszországban, de Magyarországon is. Ebben a filmben játszott April Clough is, aki Bastiano Coimbra kedvesét, Donna Olympia Chavezt játszotta. Kétségkívül ez volt karrierje egyik leghíresebb filmszerepe, de azt már kevesen tudják, hogy ő volt az egyik szőke ciklon, Angie Crawford is a Bűnvadászok-ban, aki le akarta itatni a Nagy Sárkányt és a Kölyök Tigrist.

Utolsó szerepe a 2008-as Cat City - Ördögi bosszúban volt, ami egy elég alacsonyra értékelt misztikus dráma volt. April Clough most 69 éves, és így néz ki napjainkban:

(Fotó: FilmiFeed)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás