promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekeményít a Netflix, vége a nézők jófejkedésének, ez a magyarokat is érinti
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szolgáltató új szabályokat hozott.

A Netflix streamingszolgáltatót 1997-ben alapították, de csak a 2000-es évekre fejlődött annyit a technika, hogy megkezdődhetett a cég globálissá változása. Azon ritka vállalatok közé tartozott, amelynek jól jött a koronavírus-járvány, hiszen az otthonukba beszorult emberek fontos szórakoztatási formájává vált.

Nem véletlen, hogy a pandémia lecsengésével a Netflix előfizetőinek száma csökkenni kezdett, amire a cégvezetés kisebb pánikkal, illetve díjemeléssel reagált. Most pedig újabb keménykedés várható a részükről, vége a felhasználók „jófejkedésének”.

Valljuk be, nagyon sok előfizető választotta azt a megoldást, hogy előfizetett a streamingszolgáltatásra, aztán a fiókja adatait megosztotta a rokonaival, barátaival. A Netflixnek ez persze nem jött jól, hiszen így rengeteg lehetséges előfizetőtől esett el.

Tavaly év végén aztán be is jelentették, hogy megkezdik a leszámolást a jelszómegosztással. Ezzel persze nem fog feltétlenül egy csapásra emelkedni a szolgáltatásukat igénybe vevők száma, de mindenképpen esélyt jelent rá.

„A latin-amerikai országokban netflixezők már élvezhetik a tesztidőszakot: az előfizető elsődleges lakcímén kívül netflixezni próbálóknak meg kell adniuk egy érvényesítő kódot, ami tizenöt percen belül lejár, a kód pedig az előfizetőhöz fut be. Aki nem akar ezen a procedúrán átesni, azoknak a rendszer felajánlja, hogy némi plusz díjért két további felhasználót adhat a fiókhoz”

– adott hírt a fejleményekről már karácsony környékén a 24.hu. Ha ma megnézzük a Netflix magyarországi információs oldalát, ott azt találjuk, hogy a fiókot az egy háztartásban élők használhatják.

Ha a háztartáson kívüli eszközről jelentkezik be valaki az adott fiókba, vagy ha tartósan hozzáfér valaki a fiókhoz, akkor a szolgáltató megkérheti arra az ügyfelet, hogy igazolja az eszközt (egy elküldött 4 számjegyű kóddal), mielőtt használná. Automatikusan viszont nem számítanak fel díjat, ha megosztjuk a fiókunkat, szóval a Netflix marad továbbra is jó fej.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás