promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a Rákay-féle Mohács film, a sorsfordító csata 500. évfordulóján mutatják be
Borítókép:  Szigetváry Zsolt / MTI
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rákay Philip 2026-ra készíti el a Mohács filmet.

Egymást fogják követni a nagyszabású történelmi produkciók a magyar filmgyártásban. A kiadásának 800. évfordulóján, 2022 decemberében mutatták be a Rákay Philip és Kriskó László által készített Aranybulla című hatrészes sorozatot - aminek tavasszal egy filmváltozata is készül -, márciusban debütál a magyar mozikban a Petőfi-film, a Most vagy soha!, és 2026-ra elkészül a Mohács is, amit Rákay a sorsfordító vesztes csata 500. évfordulójának alkalmából tervez.

Rákay Philip a közmédia Ez itt a kérdés című műsorában árulta el, hogy a kreatív csapatával már nagyban dolgoznak a Mohács forgatókönyvén, és előre megnyugtatott mindenkit, hogy a filmben nem a magyarok fognak győzni. Azt azonban nem árulta el, hogy ez is olyan narrációs, történész-megszólalásokkal megfűszerezetett dokumentarista produkció lesz-e, mint az Aranybulla, vagy teljes mértékben játékfilm.

„A hősisségnek és a magyar kiállásnak egy egészen elképesztő példája Mohács”

- mondta Rákay, aki a Most vagy soha! címet viselő Petőfi-filmről is elmondott néhány dolgot.

A produkciónak jelenleg is a vágása zajlik, de a szűk stáb már láthatott 70 percet a félkész alkotásból. A digitális utómunka még hátravan, és nem is lesz olyan könnyű dolga a hazai alkotóknak, hiszen VFX és CGI technológia segítségével kell a többszáz statisztából tízezres tömeget varázsolni a Nemzeti Múzeum elé. A Most vagy soha! előzetesét alább nézhetitek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás