promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes változás: így néz ki a most a Queen legendás basszusgitárosa, John Deacon
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Queen a mai napig az egyik legismertebb zenekar a világon, mind külsejüket, mind pedig dalaikat tekintve. John Deacon-re azonban nem igazán tudunk ráismerni napjainkban.

John Richard Deacon 1951-ben született és már egészen kicsi korától fogva rabja volt az elektromos kütyüknek. Az egyik kedvenc zenekara a The Beatles volt, így hamar rájött, hogy ő is gitárt szeretne fogn, és már 14 évesen tépte is a húrokat az Opposition nevezetű zenekarban.

Londonban tanult az 1960-as években, majd egy este a pubban megnézte a Queen-t, de a hírek szerint egyáltalán nem nyűgözte őt le a banda. Miután azonban kilépett az együttes basszusgitárosa, Brian May és Roger Taylor, a Queen két oszlopos tagja behívta John-t, hogy felvételizzen.

A többi már történelem, ahogy szokták mondani, a Queen a bolygó egyik legnagyobb szenzációja lett, sikerük pedig a mai napig töretlen. Forradalmasították a zenevilágot fúziós műfajkeveréseikkel, illetve látványos és bombasztikus performanszaikkal. Miután 1991-ben meghalt a banda frontembere, Freddie Mercury, John Deacon egy-két fellépést és turnét még vállalt, azonban rövid időn belül kilépett a zenekarból.

A hírek szerint, mivel Deacon meglehetősen visszafogott és szelíd személyiség, elege lett a rivaldafényből, és Mercury halála után nem látta sok értelmét a zenélésnek. Hat gyermekével és feleségével él London környékén és szinte sosem mutatkozik publikusan, azonban nemrég lekapta őt egy paparazzi-fotós. Mint láthatjuk, az idő vasfoga rajta is kifogott.

Forrás: Daily Mail

Az ikonikus és emlékezetes basszusmeneteiről ismert zenész nevéhez egyébként olyan slágerek fűződnek, mint az I Want to Break Free, az Another One Bitest the Dust vagy a You're My Best Friend, tehát nem csupán háttérmuzsikusként, hanem zeneszerzőként is elképesztő tehetségről beszélhetünk. 

A Queen 1986-ban Budapesten is koncertezett, az alábbi felvétel által te is nosztalgiázhatsz most egy kicsit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás