promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fondorlatos kvíz: a magyarok többsége csak pislog a kérdések felett, 7/7 teljesen lehetetlen
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy jó kis magyar kvíz, magyar embereknek, amit lehetetlen hibátlanul kitölteni.

Az elmúlt évtizedek során több magyar film is készült, aminek alapján a magyar történelem adta. Számos olyan hazai alkotás készült, amikben uralkodóink, királyaink is megjelennek, legutóbb Trill Zsoltot és Veréb Tamást láthattuk II. Andrásként, míg Seress Zoltánt III. Bélaként az Aranybullában, ami félelmetesen gyorsan halad lefelé a magyar filmes ranglétrán, már csak egyetlen film előzi meg.

Kevesen tudják, de Várkonyi Zoltán is játszott egyszer magyar királyt, mégpedig a saját filmjében, az Egri csillagokban. A rendező bevállalt egy cameó-jelenetet, amiben Habsburg Ferdinándot játszotta. Ez a jelenet közvetlenül a vár ostroma előtt látható, mikor Latinovits Zoltán segítségért siet a magyar királyhoz, de ő közli vele, hogy már elküldte Bornemissza Gergelyt 150 gyalogossal, másfelől pedig azt gondolja, hogy a magyar területek védelme a magyar urakra tartozik.

Mi most egy olyan kvízt állítottunk össze, amiben az elmúlt évtizedek magyar filmjeiről láttok majd kérdéseket: a tesztben 7 kérdést fogtok találni, amiben arról érdeklődünk, hogy melyik filmben melyik színész játszotta a magyar uralkodókat.

A feladat nem lesz könnyű, elég alaposan végig kell majd gondolni a válaszokat, de ha jártas vagy a magyar, történelem ihletésű produkciókban, akkor nem lesz probléma. Az már más kérdés, hogy maximális pontszámot elérni szinte lehetetlen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás