promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Aranybulla hivatalosan is a 2. legrosszabb magyar produkció, még az Elkxrtuk is jobb értékelést kapott nála
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mélyzuhanásban az Aranybulla, már csak ez az egy film választja el a minden idők legrosszabb magyar produkciója címtől.

Nem hozott olyan sikert Rákay Philip és Kriskó László Aranybulla című történelmi - pontosabban történelmi ihletésű, fikciós - dokumentumfilm-sorozata, mint ahogy azt az alkotók várták, bár a közmédia így is nagy sikernek könyvelte el a széria nézettségét, ami fel sem került az ünnepi időszakban legnézettebb filmek és műsorok toplistájára. Ráadásul az M1 híradójában úgy hivatkoztak már a korábban valós, történelmi eseményeken alapuló dokumentumfilm-sorozatként propagált Aranybullára, mint egy irodalmi klasszikus alapján készült, fordulatos szerelmi történetű produkcióra.

A II. András fiatalkorát, trónra lépését és uralkodását fiktív játékfilmes jelenetekkel feldolgozott sorozatra már a nyitóepizódja után akkora gyűlöletcunami zúdult, hogy még a 2021 legnagyobb magyar filmes mozisikere címnek örvendő Elkxrtuk körüli közutálatot is jócskán felülmúlta. A produkció IMDb oldalán azonnal elkezdett mélyzuhanásban esni az értékelése, egy-két napja még 1,2-es értékelésen állt, mint a 3. legrosszabb magyar alkotás, viszont január 4-e reggelre még lejjebb esett a ranglétrán.

Az Aranybulla 1,1-es értékeléssel és több, mint 3000 értékelővel hivatalosan is a 2. legrosszabb magyar produkció az IMDb-n.

(Fotó: IMDb/screenshot)

Rákay-ék dokufilmes töriórája olyan értékelhetetlen és minősíthetetlen hazai alkotásokat utasított már maga mögé, mint az Elkxrtuk, a mindössze 6 epizódot megélt, majd később minisorozatnak hazudott Egyszer volt Budán Bödör Gáspárt, Labancz Lilla popsirázó proliságát, az Álom.net-et, a Jóban Rosszban-t, az Egy rém rendes család Budapesten-t, és az Elment az öszöd-öt. Utóbbi pár órával ezelőtt még a 2. helyen állt, de az Aranybulla megállíthatatlanul masírozik minden idők legrosszabb magyar produkciója címe felé.

Most már csak egyetlen hazai alkotás előzi meg, a 2009-ben bemutatott Holnap történt - A nagy bulvárfilm, ami Gerencsér Tamás merényletkísérlete volt a magyar nézők ellen. Ehhez olyan hírességek adták a nevüket, mint Zalatnay Sarolta, Fehér Anett, Terry Black, Kiszel Tünde, és Fekete Pákó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás