promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fejfájdítóan nehéz kvíz: mindent tudsz az Aranybullát kiadó magyar királyról, II. Andrásról?
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy érzed, jól ismered II. Andrást, akinek az Aranybulla is kötődik? Teszteld tudásodat ezzel a magyar történelmi kvízzel!

December 25. és 30. között adta le a Duna Televízió az Aranybulla című 6 részes filmsorozatot, ami II. András fiatalkoráról, trónra lépéséről, és uralkodásáról szól. Rákay Philip és Kriskó László produkciója körül óriási botrányfelhő alakult ki a bemutató után, ugyanis a nézők nem voltak megelégedve a látottakkal. A Promotions kritikusa is megnézte a sorozatot, és bizony ő is kendőzetlenül elmondta, hogy mi a legnagyobb probléma a szériával.

A magyar történelmi kvízeket nagyon sokan szeretik az olvasóink közül, és mivel most úgyis van egy kis aktualitása, úgy döntöttünk, hogy ezúttal kifejezetten II. Andrással kapcsolatban állítunk össze egy tudástesztet.

Az alábbi kvízben 10 kérdést fogtok találni a magyar királyról, melyek közül lesznek könnyebbek, lesznek nehezebbek, és lesznek olyan kérdések is, amik már nem is igazán az uralkodóval, sokkal inkább egy szoborral vagy az Aranybulla sorozattal kapcsolatosak.

De akik többször is jártak már a Hősök terén, vagy nézték a sorozatot, azok biztos maximális pontoszámot fognak majd elérni. Az Aranybulla készítői egyébként egy mozifilmet is fognak vágni a produkcióból, amiből ki fogják hagyni Kőszegi Ákos narrációját és a történészek nyilatkozatait is, csak a játékfilmes jelenetek lesznek láthatók benne. A filmváltozat valamikor áprilisban debütál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás