promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arnold Schwarzenegger már rég legyőzött egy dementort, mikor J.K. Rowling kitalálta őket a Harry Potterben
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Arnold Schwarzenegger volt az első dementorűző, nem Harry Potter. Itt a bizonyíték!

A Harry Potter-filmeknek van egy fura, megmagyarázhatatlan karácsonyi hangulatuk, pedig a 8 filmben összesen ha 10-15 percig jelenik meg a Szeretet ünnepe. Mégis sokan örömmel veszik elő minden évben a varázsvilágot, hogy azzal hangolódjanak a karácsonyra. Ugyan a dementorok egyáltalán nem illenek bele ebbe az ünnepi témába, mi mégis találtunk egy érdekes kapcsot, ugyanis létezik egy Arnold Schwarzenegger-film, amiben az izomkolosszus színész alaposan helyben hagy egy dementort.

A Hull a pelyhes című karácsonyi film 1996-ban, vagyis még azelőtt került bemutatásra, hogy J.K. Rowling megalkotta volna az Azkaban félelmetes őreit. Persze a Hull a pelyhes-ben nem olyan dementor jelenik meg, mint a Harry Potterben, Schwarzi karácsonyi vígjátékában a főgonoszt hívják eredeti nyelven Dementornak (magyarul: Agyvezér).

Akik emlékeznek a film történetére, Howard (Arnold Schwarzenegger) kisfiának kedvenc sorozata a Turbo Man, és mindenáron egy ilyen akciófigurát akar karácsonyra. A karrierista, folyton elkéső családapa Szenteste napján szembesül azzal, hogy még nem szerezte be a fia hőn vágyott ajándékát, ezért minden boltot, áruházat átkutat érte. Persze nem ő az egyetlen, aki az utolsó pillanatban akarja beszerezni a játékot, amiből úgy tűnik, mindenhol készlethiány van. A Myron Larabee-t játszó Sinbad szintén a fiának akar örömet szerezni egy Turbo Man figurával, és ezért képes a legvégsőkig is elmenni.

A történet oda lyukad ki, hogy a két édesapa fiaik kedvenc sorozatának hőseivé alakul át, Schwarzenegger Turbo Mannek, Sinbad pedig Agyvezérnek öltözve mérkőzik meg egymással a karácsonyi felvonuláson.

A Hull a pelyhes természetesen magyar szinkronnal is parádés: Schwarzenegger hangját Reviczky Gábor, míg Sinbad-ét Gesztesi Károly kölcsönzi. Alább bele is nézhettek az egyik legviccesebb jelenetbe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás