promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arnold Schwarzenegger megvert egy csapat Mikulást
Borítókép:  Entertainment Weekly
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Arnold Schwarzenegger neve hallatán a legtöbb embernek a Terminátor, és a zúzós akciófilmek jutnak eszébe, pedig szerepelt néhány családi vígjátékban, és egyszer egy kitalált szuperhős jelmezét is magára öltötte az egyik karácsonyi filmben.

Brian Levant nevéhez több családi vígjáték fűződik; ő rendezte például a Beethoven-t, a Kutyabajnokot, A Flinstone család mozifilmet, és a Hull a pelyhes című karácsonyi filmet, amiben Arnold Schwarzenegger játszott a főszerepet.

Ebben a történetben egy családapa rájön, hogy még nem vette meg a fiának azt a Turbo Man játékfigurát, amire vágyik, ezért december 24-én reggel megindul, hogy vegyen egyet. Ám szembesülnie kell azzal, hogy a népszerű akcióhőst már elkapkodták a játékboltok polcairól, de Schwarzi nem arról híres, hogy csak úgy feladná. Mindent megtesz, hogy beszerezze a játékot, összeverekszik egy csapatnyi Mikulással, betör a szomszédja házába, és magára haragítja a városi rendőrséget.

A Hull a pelyhes egy tipikus könnyed, vicces karácsonyi vígjáték, ami tulajdonképpen egy eltúlzott paródiája is lehet az életben tapasztalt váráslási rohamoknak. Schwarzenegger mellett Sinbad alakítja a másik főszereplőt, aki ugyancsak a fiának szeretne venni egy Turbo Man figurát, és akivel többször is összetűzésbe kerülnek Arnolddal. Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy Reviczky Gábor és Gesztesi Károly, mint a főszereplők hangjait kölcsönző szinkronszínészek kiváló munkát végeztek ebben a filmben.

A Hull a pelyhes további szerepeiben feltűnik még a Star Wars: Baljós árnyak-ban Anakin Skywalkert alakító Jake Lloyd, és James Belushi.

Külön ki kell emelni David Newman zenei munkáját, aki elmondhatja magáról, hogy megírta az egyik legjobb szuperhős indulót, ráadásul egy olyan karakternek, akit kizárólag ehhez a filmhez alkottak meg.

A Hull a pelyhes egy parádés karácsonyi vígjáték, ami az egész család számára remek szórakozást tud nyújtani. Schwarzenegger rajongóknak kötelező darab, főleg azoknak, akik eddig csak a keményebb oldalát ismerték a színésznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás