promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy elképesztő hely Ázsiában, ahol Magyarországot olyan különleges néven emlegetik, mint a világon sehol
Borítókép:  Profimedia - illusztráció (Kalmuk Dance)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hungary, Ungarn? Van még tovább is, és ezen alaposan meglepődsz majd.

Szinte minden magyar megtanulta már gyerekkorától, hogy bizony Magyarországot külföldön a legtöbb helyen a Hungary vagy éppen az Ungarn nevek valamilyen hibrid változataként emlegetik. Ez általában igaz is, de azért vannak meglehetősen művészi, hibrid továbbfejlesztések is.

Arról már korábban is több cikkben számoltunk be, hogy miként alakult az, hogy Hungary lett angolul Magyarországból, és miért nem maradt valami olyan kifejezés honos, amelyben benne van a magyar kifejezés is. Sokan azt gondolnák, hogy a válasz egyszerű, és a hun-magyar párhuzam található meg benne, ám az igazság az, hogy nem egészen. Sokkal jobban a történelem és a népvándorlás mélyére kell ásni az igazságért. Itt bizony nem a földrajz fog magyarázatot adni.

Végül azonban úgy alakult, hogy ezek a kifejezések honosodtak meg az egész világon. Ha pedig ma megnézzük országokra és nyelvekre lebontva, hogy is hívják Magyarországot más nyelveken, akkor bizony nagyon hasonlónak fogjuk látni mindegyik kifejezést.

Ongiri, Hungaria, Unkari, Úngriko. De ez csak néhány olyan példa, amelyekről ritkán hallhattok. A nagy sokaságban pedig van egy, amely nagyon kitűnik a tömegből, és talán tényleg ez a legmenőbb kifejezés, amelyet a külföldiek használnak Magyarországra.

A kalmükök azonban eltérnek a fő vonaltól, náluk egyszerűen úgy hívják az országunkat, hogy Hünġarmüdin Orn.

A kalmükök amúgy Oroszországban élnek Kalmükföldön, illetve Nyugat-Mongóliában.

(Forrás: 444, Hírbehozó Tumblr)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás