promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegesítően nehéz kvíz: tudod folytatni ezeket a karácsonyi közmondásokat? A magyarok zöme nem is hallott róluk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hallottál ezekről a karácsonyi közmondásokról? Ki tudod egészíteni őket?

Mindjárt itt a karácsony, és mivel olyan népszerűek voltak mostanában a magyar közmondásokról szóló kvízeink, úgy döntöttünk, hogy összegyúrjuk a kettőt, és ezúttal egy olyan tesztet állítottunk össze nektek, amikben a magyar karácsonyi kvízekről kérdezünk titeket.

Kevesen tudják, de valóban léteznek ilyen magyar közmondások, szám szerint hét létezik, de valószínűleg nincs olyan ember kis hazánkban, aki mindet hallotta volna. Mi most mind a hét közmondást beraktuk ebbe a kvízünkbe, nektek csak annyi a feladatotok, hogy el kell döntenetek, hogy a felsorolt válaszlehetőségek közül melyik a helyes.

Lesznek olyan közmondások, amiknek csak a vége hiányzik, de akadnak majd olyanok is, amiknek a közepéből kivettünk egy szót, és azt kell helyesen megtippelni, hogy melyik is az a szó, ami illik az adott közmondásba.

Így aztán ez most egy igen rendhagyó teszt, hiszen eddig sosem csináltunk olyan magyar közmondásos kívzt, hogy a közepéből szedtünk volna ki valamit. De ne aggódjatok, ha alaposan átgondoljátok a válaszokat, akkor könnyedén ki tudjátok maxolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás