promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Erste Bank miatt sír az egész ország
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Erste Bank megsiratta a magyarokat karácsony előtt.

Idén is nagyon sok karácsonyi reklám készült, és az elmúlt időszakban a Telekom kisfilmje váltotta ki a legnagyobb visszhangot. Talán még soha nem volt akkora köztéma egy karácsonyi reklám, mint most. Gitta és Matyi története sokakat megindított, ugyanakkor mindenkit egyetlen kérdés zavart, hogy a buszsofőr honnan tudta, hogy az a telefon, amit az ülésen talált, az Matyié. Nemrég erre a kérdésre is megkaptuk a választ.

A magyar televíziós csatornákon most egy újabb ünnepi hangulatú reklámfilm látható, mégpedig az Erste Banké, ami meglepő módon egy animációs produkció, de annyira megható és gyönyörű, hogy biztos egy páran meg fogják siratni.

A magam részéről a gyerekkoromat juttatta eszembe, mikor karácsony előtt néztem a kedvenc karácsonyi meséimet. Ezek közül is az egyik legnagyobb favorit, ami a mai napig kihagyhatatlan része a karácsonyi filmdömpingnek, az 1970-ben bemutatott Télapó a városban című, stop motion technikával készült alkotás, ami Tim Burton-t is inspirálta a Karácsonyi lidércnyomásnál (a stop motion lényege, hogy a képen megjelenő bábuk minden egyes mozgási pillanatáról egy-egy fotót készítenek, majd ezeket egymás után vágva létrejön a mozgókép).

A Télapó a városban tulajdonképpen azt meséli el, hogy Kris Kringle hogyan kezdett el ajándékokat adni a gyerekeknek, hogyan vált Télapóvá, és minden apró rejtélyt, ami a Mikulással kapcsolatos, szépen a helyére tesz és feltár. Az alábbi videóban bele is nézhettek, de nyugodtan leülhettek elé, ha van szabad 50 percetek, mert tényleg érdemes rászánni az időt.

Ennek a filmnek a stílusát és a hangulatát idézi meg az Erste Bank reklámja, aminek középpontjában egy szürke kisváros lakói és egy gonosz rosszakaró áll, aki mindenáron tönkre akarja tenni a szerényen élő emberek karácsonyát. A marcona hegylakó megszakítja az áramellátást, tönkreteszi a fűtést, szóval mindent megtesz annak érdekében, hogy a városban szomorúság és sötétség uralkodjon az ünnepek alatt. Azonban van egy idős néni, aki kimegy egy szál gyertyával a főtérre. Ezt meglátják a többiek és csatlakoznak hozzá, szépen sorban mindenki megérkezik egy-egy égő gyertyával a téren álló fenyőfához, és együtt töltik a szeretet ünnepét.

Ez a jelenet egyébként A Grincs-et is nagyban megidézi, hiszen ő is a hegyen lakott és el akarta lopni a karácsonyt, de a végén elérzékenyült a téren boldogan éneklő Kik hallatán. Ez a megható kis reklámfilm ugyan nem így végződik, a gonosz szíve nem enyhül meg, inkább bosszúsan bezárkózik a házába.

„Higgyj a Karácsonyban”

- olvasható a reklám végén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás