promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó: Meghan Markle nyíltan beszél az öngyilkosság gondolatáról
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harry & Meghan sorozata egészen jól felépült a végére.

December 15-én jelent meg Harry & Meghan Markle dokumentumfilm-sorozatának befejező három része, ami abban is tér el az első részektől, hogy ott a brit bulvármédiát támadták meg, most pedig nem mást, mint a királyi családot. Nem csak Katalinnak és Vilmosnak, hanem Károly királynak is neki mennek. Harry herceg hangjából a sértettség és a csalódottság hangzik ki, és az, hogy egy kicsikét sem bocsátott meg a saját családjának, pedig nincs kizárva, hogy puszta félreértés az egész.

Először a kis herceg a bátyjáról nyilatkozik meg, miszerint

Vilmossal fiatalon megfogadták, hogy ők teljesen másképpen fogják kezelni a médiát és nem engedik, hogy a testvéri kapcsolatuk közé álljon – Vilmos azonban szerinte nem tartotta be az ígéretét.

- hozta le először az RTL. Ezt azután mondta el a kameráknak Harry, hogy előtte kifejtette a Palota és a különféle médiumok viszonyát. Tudniilik állítása szerint a családtagok sajtósai mindig is egymás ellen dolgoztak: a sajtórészlegeik fű alatt alkut kötöttek a bulvárral annak érdekében, hogy ne az éppen adott főnökükről írjanak, hanem inkább egy másik királyi családtagról. E kapcsán mutatta be Meghan és Harry azokat a cikkeket is, amik főleg az esküvőjük és az Ausztrália látogatásuk után íródtak: Az utazás előtt és közben még Meghan talán nagyobb népszerűségnek is kezdett örvendeni a médiumok és a brit nép körében, mint maga Erzsébet királynő, ami Harry szerint

féltékenységet szült a Palotában.

Hiszen hogy lehetne fenntartani az erőviszonyokat, ha egy olyan személy népszerűbb, aki csak úgymond beházasodott a családba?

Egyik napról a másikra elindult a lavina: Meghan a csúcsról a pokolba zuhant, és olyan dolgokért szóltak be neki, amiért egy másik cikkben Katalint az égig magasztalták. Olyan dolgokért támadták, amiért pár hónappal ezelőtt még jó embernek és üde színfoltnak tartották a Palotában: így lett a bulvár szerint Meghan az Iszlám állam egyik legfőbb terrorszervezetének tagja is.

A nagy és felfoghatatlan változás miatt, hogy fel tudja dolgozni Meghan a történeteket, pszichológushoz szeretett volna járni. De ezt már tudjuk, hogy ezt bizony már Harrynek sem engedték, hiszen - ahogy a Korona sorozatból is megtudhattuk már -,

mit szólnának az emberek, ha kiderülne, hogy a királyi család egyik tagja orvosi segítségre szorul? Mi történne, ha kiderülne, hogy ők is csak emberek?

Így viszont Meghan eljutott arra a pontra, amikor úgy érezte, hogy az akkori állapotból már csak az öngyilkosság az egyetlen kiút. Harry a sorozatban a kameráknak elárulta, hogy azóta rendkívül szégyelli azt az énjét, azt a berögződést, ahogyan akkoriban a felesége felé állt: inkább a megfelelés volt a fontos, minthogy gondját viselje Meghannek.

A Harry & Meghan befejező részeknek az első részében Harry és Vilmos édesanyja, Diana is szóbakerül. Érdekes párhuzam, hogy őt is az esküvő utáni első hivatalos utazás után kezdte el támadni a sajtó és a család is. Diana is az egyik régebbi interjújában, már a válás után elmondta, hogy egy karizmatikus férj nehezen viseli el, ha a feleség népszerűbb az emberek körében nála.

A sorozat rendkívüli párhuzamot húz Diana és Meghan között, és nem csak a felszínen. Amit az első részekből hiányoltunk, a folytatásban most megkaptuk: mintha egy terápia lenne maga a Netflixes sorozat, hogy igenis muszáj volt beválallniuk, hogy szembemennek mindazzal, amibe Károlyék látszólag beletörődtek az idők folyamán:

azzal a tévhittel, hogy a brit média mindent megtehet, és kihasználhat egy családot csak azért, mert évtizedek óta az a berögződés, hogy a Korona viselői csak és kizárólag az Egyesült Királyság embereié.

Meghanék szerint a családtól való elszakadás ott kezdődik, hogy nem hagyták magukat lebeszélni és beperelték a Daily Mailt évekkel ezelőtt. Majd, amikor ezek után Harry megírta az apjának egy e-mailben, hogy szeretnének Kanadába letelepedni és onnan képviselni a királyi családot, és ez a belső információ valamilyen okból kifolyólag a sajtóhoz jutott,

Harry akkor úgy érezte, az apja elárulta őt.

Ez a dokumentumfilm-sorozat tele van feldolgozhatatlan belső feszültséggel, kimondhatatlan mondatokkal, haraggal és traumákkal, amiket Harry és Meghan együtt próbál feldolgozni. De vajon sikerül-e? S vajon mit szól a 3x1 órás részekhez a brit király? Vagy mit szól a Palota ahhoz, hogy Katalint is megtámadták Meghanék? Talán hamarosan kiderül...

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás