promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki a 77 éves Kudlik Júlia, a magyarok kedvenc műsorvezetőnője, a Delta tudományos híradó ikonikus bemondója
Borítókép:  Blikk/Fortepan/Szalay Zoltán
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető és a Magyar Televízió örökös tagja a mai napig remek formának örvend.

A legendás műsorvezetőnő 1963-ban kezdett el dolgozni a Magyar Televízió ifjúsági osztályán, mint ügyelő, később rendezőasszisztens. Egy évvel később láthattuk először a képernyőn, mindeközben a Magyar Rádióban is tevékenykedett bemondóként. A Színház- és Filmművészeti Egyetem színész tanszakára is felvették még ugyanebben az esztendőben, emellett az ELTE bölcsészettudományi karának magyar-népművelés szakán is folytatott tanulmányokat. 

A 60-as évek generációja leginkább a Delta című tudományos híradóból ismerheti Kudlik Júliát, egészen 1996-ig vezette a műsort. Hírolvasóként, bemondónőként és műsorvezetőnőként negyven évig erősítette a Magyar Televízió stábját, így bátran a szakma egyik ikonikus, legendás alakjának tekinthetjük őt. 

A példaértékú munka és a közszolgálatért végzett tevékenységének elismeréseként, december 8-án tíz kategóriában is kiosztották a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat - írja a Femina. A Sára-Csoóri Életműdíjat pedig nem más, mint Kudlik Júlia vihette haza.

„Méltatlan volt a nézőkhöz, az intézményhez és hozzám is. Ötvenhat évesen nyugdíjba mentem. Jobb, hogy így történt, mint ha azt mondanák: na, ez még mindig itt van..."

- nyilatkozott az indoklás nélküli elküldéséről 1996-ban a Magyar Nemzetnek a díj átvétele után Kudlik.

Forrás: MTI/Cseke Csilla

A nevéhez köthető egyebek között az 1971-es, az 1972-es és az 1981-es Táncdalfesztivál vezetése, emellett számos énekverseny és vetélkedő háziasszonyaként is tündökölt. Sokan emlékezhetnek az Antal Imre nevével fémjelzett Szeszélyes évszakokra, ahol Kudlik felejthetetlen párost alakított Antallal. Kitüntették többek közt a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével is 2013-ban, 2019-ben azonban úgy fogalmazott, hogy az érdeklődése a népzene, a népművészet és az irodalom felé fordult.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás