promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 60 évesen a Robin Hood, a fuszeklik fejedelme című film szuperjóképű főszereplője, a férfi, akin fél Magyarország nevetett a kilencvenes években
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Cary Elwes nemrég töltötte be a 60. életévét.

1993-at írtunk, amikor megjelent a filmes horizonton a világ egyik, máig is legviccesebb filmje Mel Brooks rendezésében. Ennek a filmnek már a címe sem volt hétköznapi, és sokan még most sem tudják talán, hogy mit jelent a címben feltűnő fura szó. 1993-ban tehát megjelent a Robin Hood, a fuszeklik fejedelme, amely korának popkulturális dolgait keverte a középkor kultúrájával, egy vérbeli paródia, amely óriási sikert aratott Magyarországon is.

A fuszeklit amúgy a magyarban több ruhadarabra is használjuk, amelyek igazából jelentésben valamelyest összeérnek. 

A fuszekli lehet a zokni is, amely a térdig ér, és lehet annak a harisnyának is a megnevezése, amelyet a hosszúnadrághoz hordunk. A cím fordítása tehát zseniális, és tökéletesen visszaadja annak hangulatát is. Itt minden kicsit más, mint a valóságban, mégis minden ugyanaz. A film karácsonykor is megy majd a tévében, mint mindig, idén december 25-én láthatjuk majd Magyarországon a tévében.

A film tele van olyan elemekkel, amely görbe tükröt tart Hollywood csúcsprodukcióii elé, miközben ezeket az elemeket szépen be is építi a cselekménybe.

Az alkotás tele van ikonikus alakításokkal, Richard királyt például Sir Patrick Stewart alakítja, Mariant Amy Yasbeck, Robint pedig egyenesen Cary Elwes, aki leginkább a világ egyik legjobb meséjében nyújtott szerepéről ismert, ugyanis ő játszotta A herceg menyasszonya című alkotásban Westleyt, a jóképű hőst.

Így néz ki most Cary Elwes:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás