promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ármányosan nehéz kvíz: 10-ből 10 kérdés meg fog izzasztani, a végén pedig csak nagyon kevésre fogsz jó választ adni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 kérdés a múltból, hallottál már róluk, de az egzakt válasz nem lesz egyszerű.

Történelmi felosztások, korszakolások kvíze következik. Mikor volt a Hellenisztikus kor, és mikor voltak Napóleon háborúi Európában? Ezek is mind-mind kiderülnek majd a játékból, amely igazán izzasztó kérdésekkel lep meg titeket.

Új kvízünkben most kicsit a történelem kerül a fókuszba, és évszámokat fogunk tőletek kérdezni. Ám most nem pontos évszámokra vagyunk kíváncsiak, mivel történelmi korszakokat fogunk nektek bedobálni a játékba, és így kell majd eltalálni, hogy mire gondolt a „költő”. Számos név, elnevezés, történelmi személynév ismerős lesz, ám simán megeshet, hogy pontosabb dátumokat ezekhez nem tudtok párosítani, pedig korábban sokat hallottatok már ezekről. Kicsit most elő kell majd ásni régi emlékeiteket, legalább az iskolai földrajz órákról. A kvíz időre megy, így még kis „hajtótényezőt” is beépítettünk a játékba.

A kvízben próbáltunk olyan évszámokat és határokat összegyűjteni, amelyek általában elfogadottak, de így is többféle korszakolás él egymás mellett. A válaszokat azonban úgy állítottuk össze, hogy egyértelműen egy jó válasz legyen csak, még akkor is, ha más felosztások és határok is létezhetnek tankönyvekben.

Korábbi történelmi tudástesztek, amelyek még ennél is nehezebbek voltak:

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás