promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
L.L. Junior csípős beszólással rongyolt bele G.w.M-be - érzékeny témában foglalt állást a rapper
Borítókép:  TV2 (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

L.L. Junior a Partizán vendége volt, és egy rendkívül megosztó kérdésben foglalt állást. 

Pár hete a Péntek Esti Partizánban Gulyás Márton vendége Lesi László, azaz L.L. Junior volt, akivel egy igazán velős és őszinte beszélgetést sikerült kerekítenie. A műsor elején a Fekete Vonat is tiszteletét tette Marcinál: nosztalgikus élmény volt Fehér Tibort, vagyis Beatet újra látni, illetve a Megasztárból is ismert, elképesztő hangi adottságokkal megáldott Mohamed Fatima is leült a Partizán kanapéjára. 

Döbbenetes, mennyire releváns társadalmi üzenetekkel éltek a Fekete Vonat tagjai, már ennyire fiatal korukban - eleveníti fel Gulyás az együttes szárnybontogatásait az 1990-es évekből. A magyarság és a cigányság közti ellentétek megoldására és feloldására szerették volna felhívni a figyelmet zenéikkel, és tették mindezt úgy, hogy nem a levegőbe beszéltek: releváns és előremutató gondolatokat fogalmaztak meg dalaikban a társadalmi problémával kapcsolatban. Természetesen a januári Aréna koncertjüket is promózták a beszélgetés során, ennek örömére zenéltek is egyet az interjú végén.

Az interjú derekán L.L. Junior felhívta Marci és a nézők figyelmét egy igencsak érzékeny témára.

„Miért járnak a romák mindig Gucciban? Miért vannak az óriási láncok? Mert nem érzik eléggé értékesnek magukat. Mert ebben nőttek fel, hogy nem értékesek, nem elég értékesek. Viszont ha a ruhát felveszik, azok értékes ruhák, és akkor majd lesznek ők is olyan értékesek, vagy még értékesebbek is. Ez kompenzálás. 

Miért vettem én most egy Bentleyt?"

A monológ végén kikacsintott a közönség felé Junior, akinek láthatóan az önreflexiós képessége és az öniróniája a helyén van, azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a kisebbségi előadók a drága ruhák és láncok nélkül is értékesek. Az utóbbi időben Kulcsár Edina párját, G.w.M-et találta be rendre a bulvársajtó és a magyar emberek egy része is: egyrészt amiatt, mert sokak szerint kamu-Guccit ruhákat hord, másrészt pedig azért, mert ízléstelen vagánykodásnak tartják a méregdrága ruhákban történő parádézást.

L.L. Junior több mint valószínű, hogy egy picit neki is üzenni szeretett volna a kijelentéssel, szerinte ugyanis az igazi értékek belülről jönnek, és a színpadon köszönnek vissza, nem pedig az öltözékünkön. Az interjú egészen meghatóra sikeredett olykor: Junior beszél a romák helyzetéről, a szociálpolitikai meglátásairól, a celebségről, illetve ellátogatnak Marcival az egykori iskolájába is.

Tekintsd meg a teljes interjút alább!

[[vid]]

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás