promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: 10 állandóan tévesen használt, francia eredetű szó a magyar nyelvben, 10-ből 8 magyar már a játék legelején hibát vét
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 szó és kifejezés értelmére kell rájönnöd a kvízben.

A magyarba az elmúlt évezred vagy éppen évszázadok során számtalan más nyelvből oldódtak fel szavak, egyes kifejezéseket átvettünk, majd rövid időn belül szépen feldolgozgattunk, csinosítgattunk, hogy aztán a végén úgy nézzenek ki, mintha magyar szavakként jöttek volna a világra már a kezdet kezdetén. Ezek a kifejezések pedig annyira belénk ivódtak, hogy a jelentésükkel sincs probléma, azonnal tudjuk, hogy mire kell használni őket. Sok szó esetében azonban megmaradt a külföldies változat, maximum egy kis átírás történt, hogy pöppet magyarosakként kerüljenek elénk.

Sokszor ezeket a szavakat nagyon nehezen azonosítjuk a mindennapokban, így pedig megeshet, hogy a jelentésükkel is komoly gondok lehetnek. Ha meghalljuk őket, hirtelen bizony nem tudjuk, hogy mit is jelentenek valójában.

Új kvízünkben 10 ilyen szót hoztunk nektek, csupán annyi a feladatotok, hogy majd ráböktök a megoldásokra a kvízben. Csupán választonotok kell majd, és 2 percetek van rá, hogy mind a 10 kérdésre megtaláljátok a helyes válaszokat.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás