promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: szinkron nélkül beszélt magyarul Leslie Nielsen, a Csupasz pisztoly-filmek legendás színésze, és minderről videó is van
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egykor ikonikus szerepbe bújt a legendás színész.

Bár Leslie Nielsent Magyarországon elsősorban az abszurd humorral megáldott Csupasz pisztoly-filmekről ismerik, a karrierje elképesztő hosszúságot ölel fel, így szinte minden zsánerben kipróbálta magát. Karrierje kezdetén például egy azóta kultstátuszba emelkedő moziban, a Tiltott Bolygóban nyújtott feledhetetlent. Ez a film amúgy egy igazi csemege 1956-ból, jó 23 évvel a nagy Star Wars-láz robbanásától, amikor még az űrben játszódó alkotások nem feltétlenül voltak ennyire népszerűek.

A színész Nielsen neve amúgy dán gyökerekre tekint vissza, édesapja még Európában, az északi államban született, majd innen ment ki Kanadába, ahol majd Leslie Nielsen születik. Később belép a katonaságba is,

és a második világháború alatt a pilótaként is állományban van, bár éles bevetésen nem kellett részt vennie.

A színész kisebb drámai szerepekkel kezdte az életét, elsősorban értelmiségi karaktereket játszott, és ikonikus hangja után nagyon sokszor kérték fel narrátori szerepekre is. Az Airplane-ben játszott szerepe végül meghozta neki az áttörést, az abszurd humor elképesztően jól állt neki, és erre nagyon sok kritikusa is utal a filmekről írt elemzéseiben.                     

Leslie Nielsen a Drakula halott és élvezi című 1995-ös filmben még magyarul is megszólalt, és bizony nem a szinkronos verzióban, ami nekünk, magyaroknak igazán szívet melengető lehet:

[[cikk2]]  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás