promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a vége? Brutál kínos videók jönnek a brit királyi családról, Harry herceg mindent bevall
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha eddig kételkedtünk is a film létrejöttében, ez most 100 százalékban meggyőzött minket a valódiságáról.

Miután II. Erzsébet királynő elhunyt, csakúgy zúdultak a botrányok a brit királyi családra. Legtöbbször azonban Harry hercegre és Meghan Marklere helyeződött a reflektorfény, főleg akkor, amikor bejelentették a kis herceg készülődő életrajzi könyvét, illetve a közös dokumentumfilm-sorozatukat a Netflixnél. Előzőnél még Károly király is hajlandó lett volna lefizetni a saját fiát annak érdekében, hogy a könyv ne lásson napvilágot, utóbbinál pedig olyan hírek is felrepültek a napokban, hogy maga a rendező is kiszállt a produkció mögül.

Most azonban a minap kijött az első hivatalos és megismételhetetlen Harry & Meghan címet viselő hatrészes dokumentumfilm-sorozatnak az előzetese. Bár mondjuk a címnél már felötlött bennem az a gondolat, hogy a nagy feminizmus mellett hogyan lehetséges az, hogy Meghan belement abba, hogy Harry neve legyen elől?

Az előzetes jól megszerkesztett és kigondolt dramaturgia alapján jött létre: az eleje teljes párhuzamban áll a végével. Egy kérdéssel kezdődik, miszerint miért akarták Harryék elkészíteni ezt a dokumentumfilmet, majd úgyszintén egy kérdéssel záródik, amit Meghan tesz fel,

„Ha ekkora a tét, nem lenne értelme, ha tőlünk is hallanák a saját történetünket?"


fotó: Profimedia


Fotó: Profimedia


Fotó: Profimedia

A köztes részben régi képek láthatóak, amik a hétköznapi Harryt és Meghant mutatja meg: a valódi és őszinte kapcsolatukat, amit nem befolyásol a brit királyi család vagy épp bármiféle protokoll. 1 perc 13 másodperces az előzetes, de olybá' tűnik, mintha csak 3 másodperc lenne az egész: magával ragad, a szemedet sem tudod levenni a képekről. Megrázó, tiszta és bensőséges, mégis távolságtartó egyszerre. Miközben nézed a képeket és hallod a néha-néha fel-felbukkanó narratívát, kicsit eszedbe jut Harry édesanyja Diana is, Károly király is, II. Erzsébet is, és legszívesebben átölelnéd Harryéket. Bár Coco Chanel filmje is eszembe jutott a mások felé való megfelelés kapcsán:

meddig teljesíthetjük mások elvárásait saját magunkkal szemben, és mikor nem lesz már önzőség önmagunk miatt nemet mondani?

Persze ez veszélyes terep, és figyelni kell a megfelelő egyensúlyra, mert elég hamar beleeshet a rendező is abba a hibába, hogy túltolja Meghan és Harry oldalát és áldozatot kreál belőlük, akiknek például nem lett volna más választása, minthogy elhagyja a királyi családot. A 6 rész elméletileg a kezdeti megismerkedéstől a párkapcsolat rögös útján keresztül, a családba való beilleszkedésen át az Amerikába költözésig fog szólni.

A sorozat még idén decemberben debütálni fog a Netflixen, és ha ilyen lesz, mint az előzetese, akkor igazán lebilincselő dolgot fogunk kapni Meghanéktól.


Fotó: Profimedia

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás