promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Blamázs: a Keresztanyut szinte már el is felejtették a nézők, pedig az ikonikus sorozat még csak most ért véget
Borítókép:  RTL (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sorozat a záró héten hozta a legrosszabb nézettségi adatokat.

Novemberben véget ért a Keresztanyu című sorozat, amely az elmúlt két évben az RTL húzóműsorának számított. A kereskedelmi tévék szokása szerint az utolsó értékes cseppeket is kipréselték belőle, amit az is jelez, hogy mire elérkezett a zárás, lassan a nézői is kezdtek elfordulni tőle.

Az ukrán-magyar határ képzeletbeli falujában, Makkosszálláson játszódó történetfüzér kétségkívüli érdeme, hogy a négy évad alatt olyan veterán színészsztárokat láthattunk általa rendszeresen a képernyőn, mint Molnár Piroska, Gálvölgyi János és Szacsvay László.

A Keresztanyu számára a 44. hét (október 31.–november 6.) jelentette a végállomást, amely a mindenszentek és halottak napja miatt csonka hétre sikeredett. Ez talán a sorozat szempontjából nem is volt olyan nagy baj, hiszen így csak három rész „szenvedését” kellett kibekkelniük.

„A Keresztanyu szerdán és csütörtökön gyengén, a pénteki sorozatzáró epizód pedig csak közepesen hozott. Az RTL napi sorozatának első két évada komoly siker volt, a 3. szezon alatt is egyértelműen jól ment, a 4. etap utolsó heteire azonban lecsökkentek a számai és évadszinten is a közepes és jó eredmény (16,9 százalék) határára került”

– elemezte a SorozatWiki, amely szerint a kifáradás mellett nem tett jót az sem a makkosszállási kalandoknak, hogy a TV2 ráeresztette az Ázsia Expresszt, amely hétről hétre elsöprő sikereket aratott.

A folyamatos visszaesést mi is regisztrálhattuk, a 43. héten (október 24–30.) például a magyar sorozat 548–587 ezer közötti nézőszámot produkált a teljes lakosság körében, és 147–163 ezret a 18–49 éves korosztályban.

Ehhez képest az utolsó három epizód az 540–583 ezres sávban mozgott a teljes lakosságnál, illetve a 146–171 ezres mezőben a hirdetők szempontjából legértékesebb, 18–49 éves csoportban, amire legfeljebb az jelenthet némi gyógyírt, hogy a felső értékeket a pénteki záró epizód produkálta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás