promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milyen név az a Csekka? Az Ázsia Expressz szereplője ezt is elárulta
Borítókép:  TV2 Play (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyebnár Csekkát sokan a Barátok köztből ismerhetik.

Gyebnár Csekka a legtöbb néző számára a Barátok közt című sorozatból lehet ismerős, amelyben Gizit alakította, Novák Laci volt feleségét, illetve az örökvidám Vili bácsi szerelmét. Manapság pedig az Ázsia Expresszben láthatjuk a 48 éves színésznőt.

A Gyulán született, vörös hajú szépség Ildikó néven látta meg a napvilágot – de akkor honnan van a kifejezetten jó hangzású Csekka keresztnév? Ez még a pályája kezdetéig nyúlik vissza, és a Velvetnek mesélte el a történetét:

„Eredetileg Checcának írják, ez egy olasz név, Goldoni darabjából, a Chioggai csetepatéból kaptam. Ez a legelső szerepem volt a színiiskolában.”

A színésznő annyira megszerette a frissen kapott nevét, hogy 10 év elteltével hivatalosan is fel akarta venni. Ehhez viszont először honosítani kellett, és a Csekka írásmóddal ezt meg is tehette.

A Barátok köztben megformált Gizi kissé zűrös karakterű nő volt, és sajnos Csekka magánélete sem alakult zökkenőmentesen. 26 évesen ment férjhez, de 5 év után válás lett a vége, és a színésznőnek nagyjából ugyanennyi idejébe telt, mire túltette magát a kudarcon.

„Egy nap eldöntöttem, hogy nincs értelme tovább annak a kapcsolatnak, összepakoltam két bőröndbe, és csendesen becsuktam az ajtót magam mögött. Nagyon magam alatt voltam. Aztán találkoztam egy ismerőssel, aki elmondta, hogy meghalt a gyerekkori barátnőm, hátrahagyva két kis gyereket. Ez volt az, ami rádöbbentett, az én fájdalmam ehhez képest semmi”

– mesélte el a színésznő a Blikknek, hogy milyen megrázó élmények (is) segítették a talpra állásban. A mostani TV2-s szereplése során pedig azt árulta el a többi játszótársának (és ezáltal a nézőknek), hogy mindig is nagy családot szeretett volna, akár nyolc gyereket, ám egyelőre még szülhetett, de továbbra sem mondott le erről az álmáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás