promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Full felismerhetetlen? Így néz ki 58 évesen az X-Men filmek vörös csúcsbombázójára, akibe magyarok tízezrei volatk szerelmesek a Marvel filmes univerzum hajnalán
Borítókép:  ©20thCentFox/Courtesy Everett Collection/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Famke Janssen holland színésznő elképesztő csúcsprodukciókban szerepelt az évtizedek alatt.

A X-Men – A kívülállók című film 2000 egyik legnagyobb dobása volt, egy igazi blockbuster lett az új évezred küszöbén. Sőt, a film igazából egy forradalom előfutára volt, hiszen a képregényfilmek hajnalán megmutatta, hogy mekkora erő rejlik az adaptációkban. Ebben a filmben mutatkozott be Xavier professzor és iskolája, olyan kitűnő növendékekkel, mint többek között Dr. Jean Grey, aki már megjelenésével megbabonázta a férfiszíveket Magyarországon is.

Dr. Jean Grey szerepét Famke Janssen kapta, akinek ugyan már korábban is voltak nagysikerű szerepei, mint többek között a Star Trek: Az új nemzedék című szériában, vagy később egy James Bond-filmben is feltűnt, mégis az igazi nagy dobás a mutánsok megjelenésével érkezett el számára.

Famke Janssen amúgy Hollandiában született, méghozzá Amstelveen városában, majd 1984-ban költözött az Amerikai Egyesült Államokban, ahol nagyon gyorsan modellkarriert épített magának. Többek között a Coco Chanelnek és a Victoria’s Secret-nek is dolgozott reklámokban és a kifutón is.

Híres szerepei még az Elrabolva-filmekben volt Liam Neeson mellett, illetve a Men in Black második részében is felejthetetlen főgonoszi alakítást nyújtott. Ám nemcsak a kamera egyik oldalán mutatta meg rendkívüli tehetségét, hanem a másik oldalon is belevágott a munkába, 2011-ben rendezőként is bemutatkozott a nagy közönségnek a Bringing Up Bobby című alkotással.

Így néz ki most a gyönyörű színésznő:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás