promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbent? Íme Columbo, azaz Peter Falk eredeti hangja a filmekben, sok tízezer magyar nagyon meg fog ezen lepődni, hiszen csak szinkronnal látták a sorozatot
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindig is akartad tudni, de lehet, hogy eddig lemaradtál róla.

Valószínűleg nem telik el úgy hét Magyarországon, hogy kedvenc nyomozós történetünkből ne láthatnánk legalább egy részt a képernyőnkön otthon. A Columbo-sorozat Magyarországon kultstátuszba emelkedett már születése után nem sokkal, és jónéhány országban történt hasonló még évtizedekkel ezelőtt. Sőt. Egy korábbi legendás történet szerint Romániában például a hetvenes évek derekán egyszerűen nem akarták elhinni, hogy nincs több friss rész a szériához, és azt gondolták az emberek, hogy a párt akadályozza azt, hogy eljussanak hozzájuk a sorozat részei. A román kommunista párt pedig a végén maga kérte Peter Falktól, hogy szólaljon meg az ügyben, mivel már ideáig fajultak az események.

A Redditet is megjáró, meglepő sztorit nagyon sokáig legendaként emlegették az interneten, ám később maga Peter Falk is beszélt róla, az 1995-ös Letterman showbéli megemlítéséről pedig még a Youtube-on is vannak fent videók.

Magyarországon a sorozat részeinek, amelyek majdhogynem önálló filmekként is megállnák a helyüket, külön nagyszerűséget ad a szinkront is, hiszen Peter Falk Szabó Gyula hangján szólal meg, így ismerjük őt már évtizedek óta.

És bizony nagyon meglepő lehet, ha eredeti hangon szeretnénk megnézni az alkotást, merthogy teljesen más Columbo-val találkozhatunk. A szinkron után pedig simán megeshet az is, hogy a legtöbben nem is hallották még eredeti nyelven a sorozatot, amelyet mindig szinkronosan láthattunk eddig a tévében.

Szóval hallottátok már Columbo-t eredeti hangján?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás