promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme Diana hercegnő vadító "bosszúruhája", amiben Károly hűtlensége után rendítette meg a világot
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

November 9-én érkezik A korona ötödik évada, melynek a készítői láthatóan mindent megtesznek a pontos történetmesélés érdekében, hiszen Diana ikonikusan vadító "bosszúruhája" is feltűnik majd a szériában.

Ez az a ruha, amely gyakorlatilag egy új fogalmat hozott létre. A sorozat már a korábbi évadokban is hűen ábrázolta a királyi család egyedi ruhadarabjait, azonban most megpillanthattuk a Diana hercegnőt alakító Elizabeth Debickit az úgynevezett "bosszúruhában". De vajon miért kapta ezt a különös elnevezést a dressz?

1994-ben, pletykák garmadája és hosszú találgatások után Károly herceg bevallotta egy televíziós interjúban, hogy félrelépett. Diana és Károly 1981-ben házasodott össze, így úgy tűnt, hogy 13 évvel a frigy után bekövetkezik egy újabb fájdalmas szétválás a királyi családon belül. A pár egyébként már 1992 óta külön élt, a válás azonban csak 1996-ban lett hivatalos.

Diana hercégnő ugyanazon az estén, amikor az egész világ megtudhatta, hogy a férje házasságtörést követett el, megjelent a Kensington Gardens-ben egy partin, kiszállt az autóból nagy mosollyal egy elképesztően vadító fekete ruhában, amelyből nem csupán a vállai látszódtak ki, de a királyi család szokványos megjelenéséhez képest meglehetősen hangsúlyos dekoltázzsal bírt. Úgy hírlik, hogy a hercegnő a ruhadarabot évek óta a gardróbjának mélyén tartotta, de sosem volt bátorsága felvenni, túlságosan hivalkodónak érezte a rangjához. Amint értesült a Károllyal kapcsolatos hírekről, úgy gondolta, hogy az esti Vanity Fair gálára berobbantja a később ikonikussá vált darabot. Képeket itt és itt láthatsz az öltözékről. 

Továbbra sem térünk magunkhoz, hogy mennyire letaglózóan hasonlít a néhai hercegnőre Elizabeth Debicki, aki Dianát alakítja a Netflix sorozatában. Huszonnyolc évvel később az elnevezés fogalom lett, számtalan ismert lett nőnek lett saját "bosszúruhája", a popkultúrában a mai napig egy releváns kifejezés, amelynek még saját Wikipédia bejegyzése is van.

Mindig is lenyűgözött, ahogy az emberek viszonyultak ahhoz a ruhához. Amikor megtudtam, hogy enyém a szerep, elöntötték a telefonomat a gratulációs üzenetek, de legalább annyi megjegyzést kaptam a "bosszúruhával" kapcsolatban is. Mindenki arra volt kíváncsi, hogy vajon felvehetem-e majd a legendás öltözéket"

- nyilatkozott Debicki egy interjúban. 

A korona új évada egyébként az 1990-es éveket öleli majd fel, így izgalmas idénynek nézünk elébe. Mi már tűkön ülve várjuk a folytatás mellett a mítikus ruhadarab visszatérését is, de addig is, hangolódj velünk együtt a legutolsó előzetessel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás