promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki ledöbbent a hasonlóságtól: ez a színésznő alakítja majd a nemrég elhunyt II. Erzsébetet
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sorozat, amely II. Erzsébet életét és uralkodását mutatja be, elérkezett az ötödik évadához. Az évadok közt eltelt idő miatt ismét színésznőt váltottak, és most sem lehet okunk a panaszra. 

A Netflix népszerű sorozatának első két évadában Claire Foy, a harmadik és negyedik évadban pedig Olivia Colman alakította a nemrég elhunyt II. Erzsébetet. A sorozat készítői úgy terveztek már az elejétől fogva, hogy két évadonként leváltják a főszereplőket, (például Fülöp herceg színészét is) hogy hűen érzékeltessék az idő múlását.

A sorozat legújabb évada - amely november 9-én érkezik majd a streaming szolgálató kínálatába -, ott veszi fel a fonalat, ahol abbahagyták, a 90-es évek második felében. Izgalmasnak ígérkezik, hiszen turbulens időszak volt ez a királyi család számára. 1992-ben, amely "annus horribilisként" híresült el, a királynő három gyermekének is véget ért a házassága, majd súlyosan megsérült egy tűzesetben a Winsdori kastély. 1996-ban Károly herceg és Diana elváltak, majd egy évvel később bekövetkezett a hercegnő tragikus halála egy autóbaleset következtében. 

II. Erzsébetet a sorozat legújabb évadában Imelda Staunton alakítja majd, akit már jól ismerhetünk a Harry Potter filmekből is, amelyekben a felettébb irritáló Umbridge professzort (aki később a Roxfort igazgatója is lett) alakította. Szinte megtévesztő a hasonlósága II. Erzsébet 90-es évekbeli külsejével, így csak remélni tudjuk, hogy hűen alakítja a királynőt, hiszen a halála miatt ez a premier súlyosabb hatású lesz majd, mint bármelyik korábbi évad esetében. A sorozat castingosai amúgy is remek munkát végeznek évadról évadra, a Diana hercegnőt alakító Elizabeth Debicki is elképesztően jó választásnak bizonyult.

Tekintsd meg az ötödik évad legújabb trailerét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás