promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki közel a 70-hez Jackie Chan, a karatemester, magyarok tízezreinek kedvenc színésze
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki az imádvarajongott színész.

Jackie Chan brutáljó filmeket adott az emberiségnek, a színész több zsánerben is kipróbálta magát, és néhány kivételtől eltekintve elég sok nagyon is jól állt neki. 1954-ben született Hongkongban, mára Oscar-életműdjías. Színész, harcművész, kaszkadőr és forgatókönyvíró is. Sőt, vállalkozó és zenész is!

Karrierje több mint 50 éves múltra tekint vissza, hiszen az 1970-es évek óta a filmvásznon van, több mint 100 filmben szerepelt. Legismertebb alkotásai pedig valahogy mindig kötődnek a humorhoz. Magyarországon elsősorban a Részeges karatemester-filmek után, illetve a Csúcsformában című alkotásokról ismert. De többek között olyan klasszikus remake-ben is játszott, mint A karate kölyök, amely 2010 egyik legérdekesebb vállalkozása volt a filmvásznon, az utóbbi időben pedig többször is citálták már a Cobra Kai elsöprő sikere után.

2007-ben történt a nagy váltás az életműben, hiszen ez után egy rakat komolyabb hangvételű filmben szerepelt a szupersztár. Ilyen például A tiltott királyság című alkotás, de ilyen a 100. filmjeként a történelembe bevonuló 1911, amely a Hszinhaj-forradalomról szól.

Jackie Chan-nek amúgy a filmes pályafutása mellett komoly zenei pályafutása is van, 1984 óta már több mint 20 albumott adott ki, és nagyon sokszor a saját filmjeiben is ő énekli fel a betétdalokat. A sztár rengeteg nyelven énekelt már az évtizedek alatt, így az angol mellett mandarin, kínai és japán nyelven is jöttek ki dalai.

Így néz ki most a 68 éves sztár:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás