promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rá sem ismersz? Így néz ki most 60 évesen az Űrgolyhók dögös Vespa hercegnője, Daphne Zuniga
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szegény ember Leia hercegnője még 60 évesen is bombázó.

1987-ben mutatták be Mel Brooks Űrgolyhók című paródiafilmjét, ami elsősorban a Star Wars eredeti trilógiáját parodizálta ki, de ugyanúgy vannak benne utalások például A majmok bolygójára, A nyolcadik utas: a Halálra, az Indiana Jones-ra, a Rocky-ra, de még Brooks korábbi filmjeire is. A produkciót annak idején vegyes kritikai fogadtatásban részesítették, de George Lucas meglepő módon elismerően nyilatkozott róla.

Kevesen tudják, hogy az Űrgolyhókhoz is nagy köze volt a Star Wars csapatának, ugyanis Mel Brooks közel 5 millió dollárt fizetett nekik azért, hogy végezzék el az utómunkákat.

A film főszerepeit Bill Pullman, John Candy, Rick Moranis, Daphne Zuniga, és maga Mel Brooks játszották. A rendező alakította a Yoda mesterről mintázott Yoghurtot, és az Űrgolyhók elnökét is. Han Solo és Luke Skywalker keresztezéséből született meg Lone Starr karaktere, akit Pullmann alakított, John Candy pedig Morzsát, a félig kutya, félig embert formálta meg. Daphne Zuniga pedig a szegény ember Leia hercegnője volt, Vespa, akit az Űrgolyhók elrabolnak, hogy aztán vele zsarolják az édesapját, és szerezzék meg a Druidia bolygó összes levegőjét.

A most 59 éves amerikai színésznő pont 40 évvel ezelőtt kapott először szerepet, 1982-ben egy slasher-ben tűnt fel először, amit két évvel később ismét egy horror követett. Daphne Zuniga mindössze 24 éves volt, mikor az Űrgolyhókat forgatták, és bár több produkcióban is szerepelt 1987 után, mégis ez az egyetlen, igazán ismert filmje. Így néz ki most Daphne Zuniga, aki október 28-án tölti be a 60. életévét.

(Fotók: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás