Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nostradamus még a saját halálát is megjósolta, ezek voltak az utolsó szavai

Nostradamus még a saját halálát is megjósolta, ezek voltak az utolsó szavai

Zene, Film & Kultúra

Nostradamus még a saját halálát is megjósolta, ezek voltak az utolsó szavai

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 11:11

Nostradamusnak valóra vált a legutolsó jóslata is.

Robert de Nostredame, vagyis ahogy a legtöbben ismerik, Nostradamus 1503. december 14-én született Franciaországban. Ő volt IX. Károly francia király udvari orvosa, aki gyógyszerészként és csillagász-asztrológusként is ismert volt, de mégis leginkább a hátborzongató jóslatai miatt maradt meg az utókornak. Magyarországon is sokan megdöbbentek, mikor kiderült, hogy állítólag II. Erzsébet királynő halálát is évre pontosan tudta már 1555-ben:

Nostradamus írásait az utóbbi évszázadokban rengetegen átnézték már, és sokan olyasmiket láttak beléjük, amik végül valóra is váltak, hiszen a jövendőmondó elvileg előre látta Hitler eljövetelét, illetve a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat is. De azt kevesen tudják, hogy még a saját halálát is tudta már egy évvel korábban, ráadásul az utolsó szavai is igaznak bizonyultak.

„Holnap napkeltekor már nem leszek itt”

mondta Nostradamus 62 évesen, 1566. július 1-én, majd másnapra valóban meghalt.

Nostradamust még élete utolsó, betegeskedő időszakában is sűrűn látogatták azok, akik tanácsot szerettek volna kérni tőle, ő pedig szívesen segített, és egyáltalán nem az volt a célja ezzel, hogy meggazdagodjon – anélkül is szép vagyonnal rendelkezett.

A Salon-de-Provence-i ferences templomban helyezték végső nyugalomra Nostradamust, de 1791-ben a francia forradalom során feldúlták a sírját, és szétszórták a csontjait. A lakosság kérésére egy urnába gyűjtötték a legendás jövendőmondó maradványait, amit végül a Szent Lőrinc templom negyedik (Mária-) oldalkápolnájában helyezték el.

Nostradamus amúgy állítólag a magyarokról is értekezett – érdemes elolvasni erről a cikkünket, ugyanis nem minden szóbeszéd igaz:

Borítókép: Illusztráció / Profimedia