promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebukott III. Károly: meglepő dolgot rejt a király irodája, erre senki sem számított
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

III. Károly király irodájában nem akármi van, rögtön el is kezdődtek a találgatások.

Érdekes premier plánban látni egy családot, főleg úgy, hogy az egész brit királyi család kezd olyan közel kerülni az emberekhez a sajtó által, hogy lassan már minden mozdulatukról tudni fogunk. Persze nemcsak és kizárólag a sajtó miatt, hanem Angela Levine könyve is tehet arról, hogy a család ennyire a hírekben szerepel: a könyv elsősorban Kamilla királynéról szól.

Nem úgy a közeljövőben megjelenő Harry herceg könyve, ami viszont teljes önéletrajznak készül, és amitől Kamilla és Károly is egyszerre fél, tart és retteg. Egyikőjük sem akarja, hogy piszkos titkok derüljenek ki a családjukról, és Károly király már arra is hajlandó, hogy lefizesse a kisebbik fiát és a kiadót. Egyrészt valamilyen szinten meg lehet érteni, hiszen ezek szerint azért ismeri a fiát, hogy mire képes, másrészt azonban furcsa, hogy pénzzel akarja elhallgattatni a saját gyermekét.

Tény, hogy mindig is beárnyékolta az apa-fia kapcsolatot Diana képe, de előbb-utóbb azért egy ilyen szörnyű esetet is képes lehet valamilyen szinten megugrani, nem igaz? Hiszen mégis csak egy családról van szó, mégis csak léteznie kéne egy bizonyos szeretetnek. Persze, fájdalmas, ha a saját édesanyádat a saját apád szégyeníti meg minden egyes tettével és szavával, de ahogy Harry fogalmazott egy mostani interjújában:

nem szeretne még egyszer olyan embert elveszíteni, akit mindennél jobban szeret.

S ha ez van Harryben, akkor talán Károly bárhogy viselkedhetne, a fia van annyira makacs, hogy csak azért se higgyen már el semmit az apjának. Pedig a királynak néhány megnyilvánulása eléggé szimpatikus is lehetne: például, amikor Meghan Markle-t az apukája nem tudta az oltár elé kísérni, és akkor Károly magától ajánlotta fel, hogy ő szívesen megteszi ezt a feladatot. Vagy amikor II. Erzsébet meghalt, Károly mindenféleképpen ragaszkodott hozzá, hogy ő mondja el Harrynek és Vilmosnak is, hogy mi történt. Attól függetlenül, hogy nem mindig úgy történnek a dolgok, ahogy tervezve vannak, nem a szándék a legfontosabb?

Viszont ezzel párhuzamosan pedig ott van a határozottság megmutatása, hogy Meghannak és Harrynek már nincs visszaútja a királyi családba, a királyi jogokhoz, hiszen vállalják szépen a döntésük súlyát, és ha már lemondtak és hátat fordítottak a családnak, akkor ne is akarjanak visszatérni. A királyi lefizetés, hogy ne jelenjen meg Harry könyve csak még nagyobb olaj a tűzre: valóban fontosabb a királyi család akár ezeréves sötét szennyese a saját gyerekünknél? Valóban mindent a népért, a családért, mint azért a fiúért, akit talán sosem tudott igazán közel engedni magához Károly király? Vagy csak férfiak, a királyi titulus pedig rátesz még egy lapáttal, és így nehezebben tudják kimutatni az érzéseiket, mert úgy nevelkedtek, hogy az arisztokráciának mindig erősnek kell lennie?

Viszont a Pagesix kiszúrta a minap, hogy

Károly herceg irodájában ott díszeleg egy 2018-as Alexi Lubomirski fotográfus által készített fénykép: méghozzá Harry és Meghan esküvői portréja.

Nemcsak Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő látszik a fotón, hanem egytől-egyig mindenki más is.

Így akarja megmutatni Károly, hogy azért bármi is történik, de a szíve mélyén büszke a fiára és a menyére? Vagy csak az egész egy jól időzített üzenet Harrynek, hogy ha látja ezt a felvételt, akkor a lelkiismeretfurdalása elkezdjen dolgozni, és végleg visszavonja a könyvének a megjelenését?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás