promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes egybeesés? III. Károly nem véletlenül választhatta ezt a napot a koronázásra, kiderült az igazság
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az időzítés meglehetősen érdekes.

Korábban már mindenki felfokozottan várta, hogy vajon mikor fogják megkoronázni majd, végül több hetet kellett rá várni a hagyományok szerint. Sokan pedig korábban azt találgatták, hogy vajon meglépi-e Károly azt, hogy II. Erzsébet koronázásának napján teszik az ő fejére is a koronát. Ez az időpont június 2. lett volna, hiszen Erzsébet még 1953. június 2-án kapta meg a koronát. A brit lapok pedig ebből kiindulva már el is kezdték a vitát, hogy vajon egy efféle húzás tisztelgés lenne II. Erzsébet emléke előtt, vagy éppenhogy valamiféle kísérlet annak a elhomályosítására.

Végül Károly bejelentése ezeket a pletykákat be is rekesztette, hiszen az új király május 6-ra tűzte ki a koronázási ceremónia időpontját, miközben azt is megtudhattuk, hogy jóval szeréynebb körülményekk között kerül majd a fejére a korona a Westminster-i apátságban, ahol a legutóbbi 1000 évben nagyon sok angol uralkodót koronáztak meg. A fejére majd Szent Eduárd koronája kerül, amelyet jelenleg a Towerben őriznek.

De mégis mi történik majd május 6-án, miért fontos nap ez Meghan Markle és Harry életében is?

Nagyon egyszerű oka van annak, hogy a sussexiek naptárában is nagyon fontos dátum ez, hiszen ekkor van a kis Archie születésnapja, méghozzá a negyedik. Így még az a forgatókönyv is megeshet, hogy Meghan és Harry nem lesznek ott Károly koronázásán, de persze az is könnyen megeshet, hogy a két eseményt összekötik, így a kis Archie május 6-án úgy tölti be a 4. életévét, hogy ezen a napon nagypapája megkapja a koronát is. Persze egy olyan forgatókönyv is lehet, hogy a sussexiek erre hivatkozva nem vesznek majd részt a koronázáson.

(via RTL.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás