promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bud Spencer és Terence Hill utolsó filmjét csak a magyarok ismerhetik, 20 éve készült, és inkább horror, mint vígjáték
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Terence Hill fejbe lövi Bud Spencert ebben a 2002-es filmben, amit szerencsére csak vajmi kevés ember ismer és látott.

1994-ben mutatták be Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmjét, a Bunyó karácsonyig című alkotást, amiben a legendás pofonosztó páros még egyszer, utoljára összeállt, hogy a szent ünnep közeledtével kiosszanak néhány maflást a rosszfiúknak. Ezt követően Bud és Terence nem csinált több közös filmet, de barátságuk továbbra is töretlen maradt.

Kevesen tudják, hogy létezik egy későbbi film Bud Spencerrel és Terence Hillel, amit egyedül a magyarok ismerhetnek és láthattak. Persze nem sok köszönet van ebben a produkcióban, mert sem Bud, sem Terence nem jelenik meg benne, csupán a jellegzetes arcvonásaik és a jól ismert szinkronhangjaik emlékeztetnek minket rájuk. 2002-ben, vagyis idén 20 éve látott napvilágot a Friss Uborka címet viselő bábkabaré azon epizódja, amiben Bud Spencer és Terence Hill életnagyságú figurái is megjelennek, és Kránitz Lajos, valamint Ujréti László hangján szólalnak meg magyarul.

Az Uborka 1991 és 2001 között, nagy sikerrel futott annak idején a Magyar Televízión. Sokan emlékezhetnek erre a műsorra, amiben elsősorban politikusokat parodizáltak ki a saját emberméretű gumibábjaikkal, de később már a bulvármédiából ismert személyek is megjelentek benne. Az Uborka bár egy fantasztikus kabaré volt, ami nem félt gúnyt űzni és tréfálkozni hazánk politikusain és közéleti személyiségein, azért gondolom mindenki aláírja, hogy simán elmehetett volna horrorfilmnek is. Bár a bábok egészen fantasztikusan voltak megalkotva, azért lássuk be: elég parán néztek ki. Gondoljunk csak bele, hány kisgyereknek okozhattak rémálmokat ezek az emberi kezekkel hadonászó, tetőtől-talpig gumiból készült figurák - mert biztos volt olyan, hogy a szülők nézték a televízióban az Uborkát, és a gyerek meg ott ült közöttük riadt szemekkel, mert nem tudta értelmezni, hogy ezek a bácsik és nénik most miért néznek ki ilyen furán, és miért úgy mozognak, mintha rázná őket a 220 volt.

Miután az eredeti Uborka leköszönt a Magyar Televízióból, a TV2 azonnal lecsapott rá, és Friss Uborka címen folytatta azt. Nem tartott sokáig, kevesebb, mint egy évig volt ismét képernyőn a bábkabaré, mire teljesen megszűnt. Nem is nagyon nyerte el a nézők tetszését az újfajta, bulvárhoz közelebb álló kiadás; az alábbi epizódban is több külföldi színész jelenik meg, mint politikus: köztük Arnold Schwarzenegger (mint Orbán Viktorék osztályfőnöke), Bruce Willis, Rowan Atkinson, Bud Spencer és Terence Hill. Utóbbiak minden jelenetükben elsütik az "inkább a halál" zárópoént, és az egyik résznél Terence még fejbe is lövi Bud Spencert, majd magával is végez.

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen is volt ez a Friss Uborka epizód, amiben a legendás pofonosztó páros bábja is megjelent néhány jelenet erejéig, akkor nézzetek bele az alábbi videóba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás