promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marics Peti és Tóth Andi így üzen egymásnak titokban? Úgy néz ki tényleg különleges a kapcsolatuk
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egykori X-Faktoros egy elég brutális klippel és dallal nyűgözte le a rajongóit.

A média oda-vissza lehozta már, hogy Marics Peti és Tóth Andi egy párt alkot, de szerencsére ők maguk is ország-világ előtt felvállalják már a szerelmüket. Marics olyan szinten, hogy a két héttel ezelőtt megjelent klipjében maga Andi is szerepel, és már-már az egész szöveg egy nagy szerelmi vallomásnak felel meg. Ha magában hallgatjuk a számot, nem tűnik fel semmi, legalábbis eltáncikálunk rá és nem látunk bele semmi mélyet. Viszont szeptember 29-én, megjelent az egykori X-Faktoros énekesnő legújabb dala is, a „Lélegeztető."

Ha egymás mellé tesszük a két dalszöveget, akkor mintha kicsit egymásnak válaszolnának,

„Pengeélen táncol, nem élvezi, más nem értheti,"

- énekli Marics, és talán ezzel is láttatni, hogy ő az, aki mintha próbálná meggyőzni a lányt, hogy itt van neki. Tudja, hogy nehéz lesz, viszont nem érzi annak. A fiú 25 éves, a lány pedig 23.

Marics maga a biztonság, míg Andi pont ennek az ellentéte. Legalábbis a dalokban így tükrözték le magukat.

A „Lélegeztető" című dal olybá' tűnik, mintha egy önvallomás lenne a mentális egészségről. Mintha egy bipoláris zavart mutatna be, hogy milyen egy ilyen személynek magával élnie, és milyen érzés lehet mellette lenni. Milyen az a valódi belső küzdelem, amivel kelnek és fekszenek akkor is, ha közben a szerelmet kéne megélni. A képi világ azt az állapotot jeleníti meg éppen, amikor a betegségben szenvedő pontosan tisztában van a külvilággal, amikor nincs a mélyben, de nagyon magasan sincs, hanem valahol a kettő között van félúton és várja, mikor zuhan le megint. Ez egy hétköznapi embernek maga a mindennapi lét, de egy bipoláris zavarban szenvedőnek maga a pokol, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a következő másodperc.

Számomra azt az én-t jeleníti meg a Lélegeztető, amikor önmagunkkal, a démonjainkkal, és pluszban még a többiekkel is harcolunk. Ez az az időszak, amikor javarészt mindenkit elmarnak a zavarban élők maguk körül, mert úgy érzik, hogy mindenki csak jobban jár nélkülük. Kicsit a „Kímélj" című dalának a folytatása is lehetne.

„A saját dalaim a tükör és én mindennap azt nézem. Baby, tényleg jobb, ha most elmész; Légyszi, közveszélyes az én elmém,"

- halljuk az énekesnőt a dalban, látjuk a klipet is hozzá, amit ő maga írt és rendezett is, LehoLegacy mellett és beszippant. A képek, a jelenetek, a szöveg, Andi mimikái gyorsak, de pont annyira, amennyire egy ilyen állapotban levő személy gondolatai szoktak lenni. Ritka, amikor egy perc néma csend uralkodik a fejben.

Mi lesz a végén: maradás vagy elmenés?

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás