promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki most a Poirot-filmek legfélelmetesebb gyilkosa, aki rémálmokat okozott a rajongóknak
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Monica Dolan hátborzongató alakítása még ma is rémálmokat okoz a Poirot-rajongóknak.

A David Suchet főszereplésével készült Poirot-filmsorozathoz megszámlálhatatlanul sok emlékezetes alakítás fűződik. Az 1989 és 2013 között vetített angol televíziós széria telis-tele volt híres színészekkel, illetve olyan fiatal, még kevésbé ismert művészekkel, akik csak később váltak világhírűvé. Kevesen tudják például, de van egy olyan színésznő, aki találkozott Ms. Marple-vel és Hercule Poirot-val is, és fontos szerepet játszott a Star Wars klasszikus trilógiájában is.

A Poirot-sorozathoz tökéletesen válogatták össze a szereplőket, és ez kifejezetten vonatkozik a gyilkosokra. A brutális bűncselekményeket elkövető karaktereket alakító színészek között vannak néhányan, akik elképesztően zseniális alakítást nyújtottak egyes epizódokban; azonban csak egyikük tudott rémálmokat okozni a rajongóknak.

Monica Dolan 36 éves volt, mikor eljátszotta Miss Gilchrist szerepét a 2005-ben bemutatott Temetni veszélyes című részben. Hozzáteszem, nem véletlenül ez az egyik kedvenc Poirot-epizódom, hiszen egy rendkívül szövevényes, több szálon futó rejtélyhalmaz áll a középpontjában, ami beárnyékolja az egész Abernethie-családot.

A történet szerint Poirot egyik ismerőse felkeresi a belga mesterdetektívet, hogy a segítségét kérje egy igen furcsa ügyben. Miután Richard Abernethie temetésén húga, Cora Gallaccio elülteti a családtagok fejében a gondolatot, hogy az idős családfőt meggyilkolták, brutális kegyetlenséggel, saját otthonában vele is végeznek.

A most 53 éves Monica Dolan a történet végéig egy szende, visszahúzódott alkalmazottat játszik, majd miután Poirot lebuktatja őt, előtör belőle az agresszív gyilkos. Persze a BAFTA-díjas színésznő játéka nem csak eredeti hangon hidegrázó és rémisztő, Kubik Anna zseniális szinkronjának köszönhetően magyar nyelven is Miss Gilchrist a filmsorozat legfélelmetesebb gyilkosa. Így néz ki most Monica Dolan, aki a mai napig a frászt tudja hozni az emberre.

(Fotó: Profimedia)

(Fotó: Profimedia)

Úgy érzed, elég jól ismered a Poirot-sorozat szereplőit? Tedd magad próbára ebben az embert próbáló kvízben, ami még a legnagyobb rajongók kis szürke agysejtjeit is alaposan megdolgoztatja:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás