promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nő, aki találkozott Poirot-val és Ms. Marple-vel is, és minden Star Wars-rajongó jól ismeri
Borítókép:  Facebook
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Agatha Christie mindkét hősével találkozott, de járt a messzi-messzi galaxisban is.

Agatha Christie regényeit oly sok formában dolgozták már fel az elmúlt évtizedek során. Legutóbb Kenneth Branagh vette szárnyai alá a krimi koronázatlan királynőjének belga mesterdetektívét, Hercule Poirot-t, és modern köntösben, mozifilmként álmodta újra a Gyilkosság az Orient expresszen, majd a Halál a Níluson című klasszikus műveket.

Igaz, ezek az adaptációk nem igazán nyűgözték le a rajongókat, a legtöbben kitartanak amellett, hogy David Suchet-nél nem volt, és nem is lesz soha tökéletesebb Hercule Poirot. Ms. Marple esetében már nem ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis alaposan megoszlanak a vélemények arról, hogy ki volt a legjobb Jane Marple. Egyesek szerint Geraldine McEwan viszi a prímet, míg mások Joan Hickson alakítását kedvelik inkább.

Az igazi rajongók nagyjából mindent tudnak Poirot és Marple karaktereiről és kalandjairól, sőt, még azt is kívülről fújják, hogy ez a két figura miért nem találkozhatott egyik Agatha Christie-regényben sem. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy melyek azok a színészek, akik Hercule Poirot-val és Ms. Marple-vel is találkoztak. Köztük pedig van egy angol színésznő, aki ráadásul még a messzi-messzi galaxisban is járt.

A 89 éves Caroline Georgiana Blakiston-t az Egyesült Királyságban leginkább a Brass című vígjátéksorozatban játszott szerepéről ismerik. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy egy itthon és nemzetközileg kevésbé híres angol színésznőről beszélünk, valójában az egész világon jól ismerik őt - legalábbis a Star Wars-rajongók biztosan. Blakiston ugyanis Mon Mothma szenátort játszotta A Jedi visszatér című Csillagok háborúja-filmben. Ő egyike azon maroknyi színészeknek, akik találkoztak Poirot-val és Marple-vel is.

Az 1987-es A Bertram szálló-ban főszerepet játszott, mégpedig Bess Sedgwick karakterét - ebben az adaptációban Joan Hickson volt Ms. Marple -, majd 2013-ban David Sucher Poirot-jával is találkozott Az elefántok nem felejtenek című epizódban, amiben Julia Carstairs-t formálta meg.

A Poirot után a színésznő több sorozatban is kapott szerepet, többek között láthattuk a Brown atyában, a Kisvárosi gyilkosságokban, és a Poldarkban is - utóbbiban Agatha nénit játszotta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás