promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális változás? Így néz ki 53 évesen A Gyűrűk Ura egykori szőke csúcsbombázója, a lélegzetelállító szépségű Cate Blanchett
Borítókép:  Profimedia/(C)New Line Cinema film: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Cate Blanchett idén lett 53 éves, és kirobbanó formában van. Videó.

2001-et írtunk, amikor elkészült a világ egyik legjobb trilógiájának első etapja, A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége egy közel háromórás nyitánya volt mindannak, ami után még 5 film következett, ráadásul Tolkien birodalma nemrégiben egy sorozatot is kapott a Prime-on, A Hatalom Gyűrűi pedig már az első rész után kiérdemelte a világ leglátványosabb szériája címet. Ez talán nem is csoda, hiszen A Hatalom Gyűrűi már a legelején sem titkolta, hogy látványvilágban csak nagyon kevés sorozat lesz hasonlítható hozzá. Már a nyitány is elképesztő tömegeket vonzott be, Magyarországon is tízezrek kezdték el nézni a szériát.

A sztori amúgy a fiatal Galadriel-ről szól, aki megszállottan keresi Sauron-t, aki nagy csapásra készül Tolkien univerzumának szabad népei ellen.

A sorozatban Galadriel szerepét Morfydd Clark játssza, ám a rajongók Galadriel-re emlékezhetnek anno a 2001-es filmből is, amelyben a csodálatos szépségű Cate Blanchett alakította Tolkien világának szereplőjét, aki a tündék legszebb megmaradt világának uralkodója mindaddig, amíg el nem hajózik Halhatatlanföldre.

Cate Blanchett amúgy ausztrál származású, de családja rengeteg francia felmenővel rendelkezik, és ezt a neve is mutatja. Cate Blanchett egész életében a színpadra vágyott, már középiskolai tanulmányai alatt is kitűnt társai közül színészi képességeivel. Majd a Melbourne-i Egyetemen is színművészetre iratkozott be. Első nagy sikerét az Elizabeth című filmmel érte el, amelyben az angol királynőt alakította. A szerepért többek között Oscar-ra is jelölték 1998-ban. A színésznő amúgy kétszeres Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas.

Így néz ki most Cate Blanchett:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás