promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallone írt egy Rocky filmet, amit sosem láthatott a közönség
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sylvester Stallone elárulta, hogy a Rocky második része igazából a harmadik lett volna.

Sylvester Stallone már fiatalon eltökélte, hogy egyszer híres színész lesz belőle, de a hollywoodi producerek nem láttak benne fantáziát. Egyre kétségbeejtőbb helyzetbe került, de nem adta fel, megírta az 1976-ban bemutatott Rocky című filmet, és egyetlen csapásra igazi világsztár lett belőle. Az évtizedek alatt nagyon a szívéhez nőtt a karakter, így nem csoda, hogy elképesztően kiakadt, mikor kiderült, hogy a tudta nélkül egy Rocky-spinoffon dolgozik a széria egyik producere:

Sylvester Stallone az utóbbi 46 évben nagy odafigyeléssel egyengette Rocky Balboa történetét. Az első filmmel bebizonyította, hogy nem a győzelem a fontos, hanem hogy kihozzuk magunkból a maximumot, a második részben pedig már megkapta ezért a jutalmát a legendás karakter – pedig eredetileg egyáltalán nem így történt volna, ugyanis Sly a két alkotás között egy olyan filmet képzelt el, ami leginkább a saját életéről szólt volna.

A Rocky sikerén felbuzdulva Sylvester Stallone egyből írt egy forgatókönyvet, amiben Rocky Balboa a hirtelen jött hírnévvel harcol, miközben mélypontra kerül a kapcsolata a szerelmével, Adriannel, aki el is hagyja őt – de végül újra egymásra találnak, mikor Rocky ezek után megkomolyodik, Adrien pedig meglátja benne azt a férfit, akire mindig számíthat a jövőben.

Érezni, hogy Sylvester Stallone valóban a saját élettapasztalatait vetette papírra, de érthető módon a stúdió egy jóval izgalmasabb folytatást szeretett volna, így amit eredetileg harmadik résznek szánt a színész, az lett végül a második. Látszik, hogy Sly rögtön egy jóval drámaibb irányba akarta elvinni a szériát, a boksz pedig csak másodlagos lett volna, de talán jobb is, hogy nem így alakult, hiszen a mérkőzések mindig izgalmas finálét adtak a Rocky filmeknek.

Ilyen volt amúgy, mikor Sylvester Stallone nagyjából 22 évvel ezelőtt életében először találkozott Rocky Balboával – persze egy kis digitális trükk segítségével:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás