promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kulka János szívszorító módon tért vissza, hat éve várt erre a pillanatra
Borítókép:  youtube.com/Magneoton (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Október hatodikán lesz a Pálmaszív albumpremierje.

Szeptember 15-én volt a „Sorskereső" című dalnak a premierje a Magneoton YouTube csatornán. Október 6-án pedig albumpremier. Azért szívbemarkoló az egész, mert a Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színész, Kulka János lemeze lesz majd. Ő énekel újra, ő állt újra talpra a stroke után. Ő az az ember, aki hihetetlen nagy tanúbizonyságot tett arra, hogy ha az ember tényleg eltökél valamit, ha tényleg odateszi magát, akkor bármire képes. Bármikor újra lehet születni. Újra tanult beszélni, járni, élni, de mindvégig őszinte maradt és azt is elmondta, illetve kimutatta, ha éppen piszkosul nehéz volt elviselnie a stroke utáni új állapotot.

Hallhattuk Kulka egy-egy interjújában vagy megszólalásában az utóbbi években, hogy mennyire nehezen tud kommunikálni, de közben színtiszta akaratot is láttunk a szemében, ami jelezte, hogy mennyire jelen van. Vele, vagy inkább általa tanultuk meg, hogy milyen jelentősége van egy-egy szónak, és hogy nem kell mindig teljes mondatban válaszolnunk, mert van, amikor egy mimika többet jelent mindennél.

Ezért is van olyan nagy jelentősége a napokban megjelent „Sorskereső"-nek. A klipet Merényi Dávid rendezte: letisztult vizualitás jelenik meg a szemünk előtt, amikor a képsorokat nézzük. Amikor a Művész Úr megjelenik a képernyőn, összeszorul az ember szíve a valódiságtól, közben pedig az egész klip úgy adja át az érzelmeket, hogy egyáltalán nem csordul túl a giccs. Nem lett túl kevés és nem is túl sok: tökéletesen eltalálta a rendező, a szövegíró, a zeneszerző az egyensúlyt.

Számomra a klip és a szöveg együtt azért is ütős, mert egyrészt az Orosz-Ukrán háborút juttatja eszembe, az embertelenség és az emberség, illetve az összefogás és a szétszakadás ellentétpárosaival; másrészt pedig magát Kulka Jánost: azt a saját belső küzdelmet, amit a stroke után élt át. Azokat a saját belső harcait, amik szükségesek egy embernek ahhoz, hogy egy mély rombolásból újjászületés legyen. Újra kellett definiálnia önmagát.

2021-ben a Nők Lapjának számolt be a színész a „Pálmalevél" előkészítéséről, és hogy 10 vadonatúj dallal fog majd visszatérni. Ráadásul minden zenéhez készül egy videó-etűd is, három az albumpremiert előtt látható lesz már a Magneoton YouTube oldalán.

„Tövisházi Ambrus a fő zenész, Tariska Szabolcs  szövegíró. Hat éve kezdtük, Ambrus fölhívott, próbáltunk. Jó volt, kis stúdióban dolgoztunk, Ambrus zongorázott, én énekeltem néhány dalt. Aztán stroke-ot kaptam. Kész. Befejeztük. Aztán évekkel később újra hívott. Próbáljuk meg. Nem ment. Most fél éve megint keresett. Nem adta föl. És sikerült, nemsokára megjelenik”

– mondta Kulka János.

Íme a „Sorskereső” című dal:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás