promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlanul bejelentette búcsúját Hollywood egyik legnagyobb sztárja
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Woody Allen abbahagyja a filmkészítést.​

2019-ben még nagyban kikérte magának Woody Allen, ha arról kérdezték, hogy meddig fog még rendezni. Most mégis a visszavonulásáról szól a Varietycikke.

Bár, hogy ne menjünk vissza annyira az időben: 2020-ban is, amikor a San Sebastian Fesztiválon mutatta be a „Rifkin's Festival" című filmjét, a sajtótájékoztatón is olyanokat ejtett ki a száján, hogy sosem gondolt a visszavonulásra, vagy hogy „nyugdíjba" vonuljon.

Most pedig elértünk 2022-höz, és ott tartunk, hogy ennyi volt.

A 86 éves rendező, akit lehet utálni vagy szeretni, de az egészen biztos, hogy nyomot hagy mindenkiben, most rendezi az ötvenedik filmjét. Allen többször forgatott Európában, európai színészekkel, és ez az eddig látszólag utolsó filmje is Franciaországban fog forogni, ráadásul francia nyelven. A La Vanguardía spanyol lapnak azt is elárulta a rendező, hogy a készülő alkotás hasonlít a „Match Point"-hoz, ami egy 2005-ös filmje, csupán izgalmasabb, drámaibb kiadásban.

Allennek dráma szempontjából nem kellett soha a szomszédba mennie, gondoljunk csak a Me too-ra. Amikor fogadott lánya, Dylan Farrow bántalmazással vádolta meg, az Amazon Stúdió fogta magát és visszavonta az „Egy esős nap New Yorkban" című filmjét, hogy ezzel is szabotálják őt. A stúdiót Allen 68 millió dollárra perelte be, majd később peren kívül egyeztek meg.

Egyébként az említett Variety írás szerint Allen azért döntött a filmezés vége mellett, hogy több ideje jusson írni. Amerikában szeptember 27-én jelenik meg a legújabb kötete, ami immáron az ötödik könyve lesz, a „Zero Gravity." Írásai mindig hozzák a megszokott szarkazmust és humort, ami nélkül a világ kicsit üresebb lenne.

Bár az sincsen kizárva, hogy csak egy jól irányzott marketingfogás részesei vagyunk, és Woody Allennek esze ágában sincsen nyugdíjba vonulni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás