promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtörte a csendet Woody Allen felesége, nagy visszhangja lett
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Utoljára 1992-ben, 21 évesen nyilatkozott egykori nevelőapjáról, későbbi férjéről, Woody Allenről Soon-Yi Previn. Huszonhat év után most megtörte a csendet és a New York Magazine újságírójának hosszan mesélt a kapcsolatukról, az Allen-t ért vádakról, és nevelőanyjáról, Mia Farrow színésznőről. A magazin hétfői számában megjelent írás nagy visszhangot keltett, testvérei, Dylan és Ronan Farrow szinte azonnal közleményben utasították vissza Soon-Yi Previn a szavait.

Szövevényes, vádaskodással, gyűlölködéssel és a mai napig tisztázatlan ügyekkel teli Soon-Yi Previn és Woody Allen házasságának története, amit hosszasan taglal a New York Magazine cikke. A most 47 éves nő Dél-Koreában született (bár a pontos dátumra sosem derült fény, csontvizsgálatok alapján az orvosok valószínűsítik, hogy) 1970-ben. Biológiai anyja prostituált volt, aki magára hagyta gyermekét, kislányként így Szöul utcáit járta, és voltaképpen hajléktalanként élt. Ebből a környezetből ragadta ki Mia Farrow színésznő és akkori férje, André Previn zongoraművész, karmester. A pár 1979-ben elvált, Farrow ekkor kezdett viszonyt Woody Alennel, akinek a következő évtizedben tucatnyi filmjében szerepelt. Bár a gyerekeket – Mia Farrow-nak összesen 14 gyermeke van, akik közül négy volt a sajátja, tizet adoptált – közösen nevelték, Allen nem élt velük, a Central Park másik oldalán, a saját lakásában lakott.

Bár először szinte semmilyen kapcsolata nem volt a félénknek tartott Soon-Yi-val, a rendező később élénken érdeklődni kezdett az addigra már nagykorúvá vált lány iránt, aki nem utasította vissza Allen közeledését, hiszen, mint azt a New York Magazine-nak adott interjúban elmondta, sosem tekintett rá apjaként, de még nevelőapjaként sem. Amikor a titkos kapcsolatra fény derült, hatalmas botrány kerekedett. Farrow azonnal szakított Allennel, ám azt mégis megengedte, hogy együtt legyen a gyerekekkel. Ebből lett a következő botrány.

A színésznő 1992 augusztusában ugyanis feljelentést tett Allen ellen mondván, a rendező szexuálisan zaklatta közösen nevelt lányukat Dylan Farrow-t. Az ügyben két egymástól független vizsgálat is indult, amelyek végül nem állapították meg a rendező bűnösségét. Sőt, inkább afelé hajlottak, hogy Mia Farrow utasíthatta a kislányt, hogy a férfi ellen valljon. A bíróság ugyanakkor mindkét szülőt elmarasztalta, Allen kapcsán kiemelték, hogy nem mindig közeledett megfelelően a gyerekekhez. Az ügy azonban azóta sem ért véget, Mia Farrow, és a zaklatási botrány kellős közepébe került Dylan Farrow számtaan esetben hozták fel újra a vádakat.

A #MeToo korszakban – a mozgalom elindulásához egyébként Ronan Farrow, Allen és Mia Farrow egyetlen közös gyermekének cikkei adták a kezdő lökést – többször is megtámadták Allent, és bár semmilyen vizsgálat nem indult, nagyon úgy tűnik, a rendező pályája végleg lezárul a botrány hatására. Már elkészült filmjét be sem mutatják, a következőre pedig egy fillért sem kapott, így évtizedek óta először fordul elő, hogy Allen nem készít filmet egy évben.
Ami Woody-val történik, az igazságtalan és felháborító. Mia (Farrow) felhasználva a #MeToo-mozgalom eredményeit Dylan-nel mint áldozattal parádézik
– fogalmazott a lapnak Soon-Yi Previn. A nő szerint minden vád alaptalan, sőt. Nem is Allen volt az, aki nem megfelelően bánt a gyerekekkel, hanem éppen Mia Farrow. A színésznő a nevelt lánya szerint legtöbbször ingerült volt velük, érzelmileg és fizikailag is terrorizálta a gyerekeit.

Alig jelent meg a cikk, Dylan és Ronan Farrow azonnal reagáltak. Közleményükben hangsúlyozták, csodálatos gyermekkoruk volt, Dylan pedig hozzátette, nem az anyja hatására vádolta meg Allent, ő több mint húsz éve ugyanazt állítja bizonyítékokkal alátámasztva, mégsem történik az ügyben semmi.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás