promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Steven Spielberg húga írta Tom Hanks egyik legjobb filmjét, aztán szépen visszavonult
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevesen tudják, de Tom Hanks a pályafutása egyik legkedveltebb alkotását köszönheti Steven Spielberg húgának.

Azt mindenki tudja, hogy Steven Spielberg a világ egyik legjobb rendezője, hiszen olyan mesterműveket köszönhetünk neki, mint például a Jurassic Park, Schindler listája, A cápa, Ryan közlegény megmentése vagy Az elveszett frigyláda fosztogatói, de persze még hosszasan sorolhatnánk – azt viszont nem mindenki tudja, hogy a Spielberg családban nem ő az egyetlen filmes tehetség.

1988-ban mutatták be a Segítség, felnőttem! című filmet, ami az év 4. legsikeresebb alkotása lett az Egyesült Államokban, Tom Hanksből pedig végleg igazi szupersztárt csinált. A mai napig rengetegen imádják ezt a könnyed családi vígjátékot, amiben egy kisfiú azt kívánja, hogy felnőtt legyen, majd teljesen a feje tetejére áll az élete, amikor ez hirtelen valóra is válik – érdekesség, hogy mindez Steven Spielberg 3 évvel fiatalabb húgának, Anne Spielbergnek a fejéből pattant ki.

Anne Spielberg és Az éhezők viadala rendezője, Gary Ross írták a Segítség, felnőttem! forgatókönyvét, amit egy ideig Steven Spielberg rendezett volna, de végül nemet mondott a felkérésre, mert nem akarta elvenni a testvérétől a dicsőséget – nem baj, hiszen helyette Penny Marshall is remek munkát végzett, az alkotás pedig már-már klasszikusnak számít egyes családoknál.

Anne Spielberg amúgy se előtte, se utána nem írt más mozifilmet, így a csúcson hagyta abba, és mondhatni visszavonult a Segítség, felnőttem! gigasikere után. Viszont az egyetlen mozifilmje igazán fontos lett az utóbbi évtizedekben a közönségnek, így Steven Spielberg büszke lehet rá.

Íme a Segítség, felnőttem! talán legikonikusabb jelenete:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás