promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Steven Spielberg 75 évesen olyat tett, amit eddig még soha - Ez valami újnak a kezdete?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szinte hihetetlen, hogy eddig még sosem volt erre példa Steven Spielberg életében.

Sokak szerint Steven Spielberg a világ legjobb rendezője, ezzel a kijelentéssel pedig nehezen lehet vitába szállni, hiszen a mester az elmúlt évtizedekben olyan zseniális művekkel ajándékozott meg minket, mint például a Schindler listája, Ryan közlegény megmentése, Jurassic Park, A cápa, E. T., a földönkívüli vagy az Indiana Jones-széria – de a legutóbbi filmje, a West Side Story is elképesztő sikert ért el.

Egy filmkészítő 75 évesen már nehezen tud megújulni, de Steven Spielberg folyton keresi a kihívást, az újdonságot, és most megint talált valamit, amiben életében először kipróbálhatta magát: megrendezte és elkészítette a legelső videoklipjét, ráadásul a Mumford & Sonsból ismert remek énekes, Marcus Mumford számára – és ez még semmi, hiszen igazi családi projekt volt a klip megalkotása.

Steven Spielberg vágás nélkül, egyetlen folytonos felvételt készített Marcus Mumford „Cannibal” című dalához, ráadásul csupán egy egyszerű mobiltelefont használt ehhez – közben pedig a szeretett felesége, az Indiana Jones 2. részéből ismert Kate Capshaw irányította őt egy gurulós székkel.

Marcus Mumford felesége, a kétszeres Oscar-jelölt színésznő, Carey Mulligan volt a hang-, illetve ruhafelelős, így ő is beszállt a szerelme projektjébe. A végeredmény pedig természetesen egészen fantasztikus lett, hiszen Steven Spielberg ennyi évtizednyi tapasztalattal a háta mögött pontosan tudja, hogy mikor kell közel és távol lennie ahhoz, hogy igazán átjöjjön a dal hangulata és ereje – az viszont még egyelőre kérdéses, hogy sikerült Marcus Mumfordnak megszereznie a rendezőlegendát a klipjéhez.

Itt lehet megtekinteni a Steven Spielberg által készített klipet Marcus Mumford „Cannibal” című szerzeményéhez:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás