promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Steven Spielberg olyat tett, amire eddig még senki se volt képes – Elképesztő rekord!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét bebizonyosodott, hogy Steven Spielberg minden idők egyik legjobb rendezője.

A 75 éves Steven Spielberg eddig szinte az összes létező műfajban bizonyított, hiszen olyan klasszikusokat köszönhetünk neki, mint például a Jurassic Park, Schindler listája, E.T., a földönkívüli, A cápa, Ryan közlegény megmentése vagy az Indiana Jones-széria. Tavaly mutatták be a zseniális rendező legutóbbi filmjét, a West Side Storyt, ami hatalmas siker lett, és még Oscar-díjra is jelölték miatta – ez pedig igazi mérföldkőnek számít a filmkészítő életében.

Steven Spielberg a West Side Storynak köszönhetően rekordot döntött, ugyanis ő lett az egyetlen ember, akit egymás után hat évtizedben is Oscar-díjra jelöltek a legjobb rendező kategóriában – ráadásul idén a 11. legjobb film-jelölés is összejött neki a musical miatt, ezzel új egyéni csúcsot állított fel.

Steven Spielbeg eddigi jelölései rendezőként: Harmadik típusú találkozások (1978), Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981), E.T., a földönkívüli (1982), Schindler listája (1993), Ryan közlegény megmentése (1998), München (2005), Lincoln (2012) és a West Side Story (2021).

Valószínűleg nem sokáig örülhet az elképesztő teljesítményének Steven Spielberg, hiszen Martin Scorsese is hasonló cipőben jár, csak neki még nem volt ebben az évtizedben Oscar-jelölése – de idén jön ki a Killers of the Flower Moon című filmje Leonardo DiCaprio főszereplésével, szóval jó eséllyel neki is össze fog jönni a dolog.

Itt lehet megnézni a West Side Story előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás