promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életmentő műtétet hajtottak végre Ryan Reynoldson, a színész próbál mindenkit megnyugtatni
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sztár a megelőzés és szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ryan Reynolds nem panaszkodhat manapság, nagyon fut vele a szekér, egymás után szerepelhet a kasszasikereknek szánt filmekben. A kanadai-amerikai színész októberben még csak 46 éves lesz, így alighanem rengeteg siker áll előtte, ám most egy olyan dolog történt vele, ami minden bizonnyal egy pillanatnyi megállásra és elgondolkodásra készteti.

A bájos Blake Lively sármos és ultravicces férje arcáról alighanem lefagyott a mosoly, amikor egy orvosi vizsgálat során vastagbélpolipot fedeztek fel a testében. Óriási szerencséje volt, hiszen a kinövést akkor fedezték fel nála, amikor „jótékony célú” vastagbéltükrözésen vett részt.

A sztár éppen a megelőző vizsgálatok fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet, amely a vastagbélpolip esetében különösen fontos, hiszen ezek bizonyos típusai rosszindulatú daganatokká alakulhatnak.

Reynolds egy félórás vizsgálaton esett át, utána pedig „életmentő” beavatkozásként titulálta a tükrözést. Valóban így van, hiszen a szűrés, a korai felismerés és a nyomon követés rendkívül fontos a vastagbélrák elkerüléséhez, mert sokáig még a tünetek sem észlelhetők, így könnyen bekövetkezhet a baj.

A polipot végül eltávolították a színész testéből, és ezzel elejét vették a rákhoz, illetve más problémákhoz vezető folyamatnak. Reynolds egyébként szorongó alkatnak tartja magát, ebben az esetben viszont kifejezetten hasznos volt, hogy vállalta a nem különösebben kellemes tükrözést emiatt.

„Jóindulatú bélrendszeri polipok igen sok embernél előfordulnak: a becslések szerint 50 éves korban az emberek 20–25 százalékát érinti, míg ez az arány 80 éveseknél már 50 százalék körül mozog. A vastagbélpolip bárkinél kialakulhat, azonban ritka esetben örökletes is lehet a folyamat”

– olvasható a Webbeteg oldalon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás